-

NaslovnaVestiVesti iz regionaDaniel Kovač ima novu pesmu

Daniel Kovač ima novu pesmu

JarboliNakon albuma “Karantin” snimljenog fotoaparatom za vreme pandemije korona virusa, Daniel Kovač je nastavio da snima pesme na sličan način.

Radi se o uživo snimljenim pesmama u kojima se pored glasa i gitare čuje i šum koji u snimak unosi sam fotoaparat Canon. Jedna od novih pesama snimljenih direktno fotoaparatom je i pesma “Plešimo”. Zapravo, fotoaparatom je tonski zabeleženo praizvođenje ove pesme koje možete da čujete u ovom video snimku. Čim sam je smislio, odmah sam je i snimio bez puno razmišljanja. Pesmu sam poslao Ivanu Čkonjeviću, mom drugu i istaknutom članu Jesenjeg Orkestra. Pošto je pesma uhvatila neku starinsku rokenrol vibraciju koju su klasične rok pesme nekada imale, uzbuđen tim otkrićem, odlučio sam da napravim video koji bi je ispratio. Uradio sam to animacijom. Nacrtao sam preko petsto crteža u kompjuterskom programu Paint od kojih sam sastavio video koji možete da vidite. Na kraju, pesmu sam poslao u slavni studio Krokodil u kome je Petar Stevanović uradio konačni mastering.

Vremena su vanredna. Čuvajte zdravlje. Čuvajte jedni druge. Pri tom, ne zaboravite da pokušate da uradite nešto blesavo i ludo. Tako se uči. Preko ove pesme već sam puno toga naučio. Idemo dalje. Pozdravlja vas, Daniel Kovač.

Najnovije vesti

Izdvajamo