-

Dado Dolmagić predstavio singl “Lucidno nasmejan”

dado dolmagicKantautor Damir Dado Dolmagić, nekadašnji frontmen benda Inbox, objavio je singl “Lucidno nasmejan” i time predstavio publici svoj novi, autorski rad. 
Pesma je snimana u studiju Kesler u Subotici, a snimatelj je bio Viktor Kesler. Sve gitare i vokale u studiju odsvirao je i otpevao Dado Dolmagić, bas gitaru je svirao Robert Garai, klavir Viktor Kesler, dok je za sopran saksofonom bio Bunford Gabor. Muziku, tekst, aranžman i produkciju potpisuje  Dado Dolmagić. Spot je snimljen u produkciji Gorana Cvijanova.

„Prvi singl koji sam izbacio samostalno je mnogo više pop nego nešto što sam radio ranije. Ali imajući u vidu moj način života u poslednje vreme, da mesecima nisam izašao na pivo, već da nunam bebe – foliranje bi bilo da budem neki agresivni ili alternativni roker. Iako sam gitarista mnogo mi je dosadilo korišćenje gitare u rokerskom smislu – distorziski rifovi, zbog toga imam gosta na spopran saxofonu Bunford Garora Bugu saxofonistu Balaševića i Georgijeva, da mi razbuca ustajalu gitarsku energiju. Inače mi je plan da za svaku novu pesmu imam nekog gosta sa nekim manje standardnim instrumentom”, pojasnio je Dado novi stvaralački period u svom životu.

Save