-

Čvrge objavile treći singl s albuma “Erotske i neke druge priče”

Čvrge, foto: Božidar V. Nedeljković
foto: Božidar V. Nedeljković

Akord Records je početkom avgusta objavio treći i poslednji singl “Mis Cinco Minutos” s albuma “Erotske i neke druge priče” grupe Čvrge.

Pesma je produkt saradnje s fanom iz Argentine Inakijem Nunom koji je bend pronašao putem interneta. A srećom, stečeni obožavalac posetio je i Srbiju, gde je s članovima benda snimio obradu pesme “Mojih pet minuta”, s albuma “Ska vulgarismo”, kao gost na saksofonu.

Posle albuma prvenca “Ska Vulgarismo”, maxi singlova “Svakidašnja žurka u mom gradu”, “Bazuka zvuka” i nekoliko klasičnih singlova koje su pratili spotovi, momci iz benda ponovo su se odlučili za formu izdanja od 3 numere i uvodnog šaljivog intra. Naziv izdanja je “Erotske i neke druge priče”, a isto čine numere “Komšinica”, “Selfie” i prepev pesme “Mojih 5 minuta” sa njihovog debi albuma na španski jezik (Mis Cinco Minutos).

Ovo izdanje potvrđuje da pored bazičnog ska zvuka ovaj bend uveliko koketira i sa drugim žanrovima kao što su punk, rock, ali i funky, reggae… Numere su snimane u kragujevačkom studiju Coolijana tokom maja 2022. godine.

Čvrge će se u okviru svoje turneje truditi da posete što više mesta i prezentuju svoj rad, a bend uživo zaista ima šta da ponudi.

Postavu benda čine: Danijel Zveky Panić (vokal, trombon), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas gitara), Dušan Radovanović (gitara), Stefan Milenković (gitara), Stojan Arsić (perkusije) i Miloš Kostić (bubnjevi).

Najnovije vesti

Izdvajamo