fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Consecration objavili novi album; slede koncerti u Nišu i Kragujevcu

Consecration objavili novi album; slede koncerti u Nišu i Kragujevcu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

consecrationBeogradska post rok grupa Consecration objavila je preko bandcamp stranice novi album “Univerzum zna“. Ovom prilikom bend je najavio i prve konceret na kojima će promovisati novo izdanje.

Album sa šest pesama sniman je u oktobru 2011. godine u beogradskom Underground studiju. Za snimanje su bili zaduženi Stefan Gaćeša i Marko Jovanović. Ko-produkciju je radio Aaron Heris (bubnjar benda Isis) u kalifornijskom Vista studiju, dok je mastering pripao čuvenom Džejmsu Plotkinu iz filadelfijskog studija Plotkinworks.

Univerzum znaAlbum će biti uživo predstavljen 24. novembra u niškom klubu Feedback (predgrupa je lokalni sastav There. vlasotinački Fluid Underground), zatim 30. novembra u Domu Omladine Kragujevac. U planu je koncert 28. novembra u sali Amerikana Doma Omladine kao hedlajneri Sajma avangarde i psihodelije u Beogradu.

Consecration svira kao trojka u sastavu: Danilo Nikodinovski, Matija Dagović i Ivan Aranđelović. “Univerzum zna” nasleđuje odlični album “Cimet“, objavljen takođe ove godine. Oba albuma su deo trilogije, koju će bend završiti izdanjem “Grob“.

Kad smo ušli u studio u oktobru 2011, mi smo snimili jako puno pesama, negde između petnaest i dvadeset komada, uključujući i nekoliko instrumentala. Jako je naporno smiksati toliki materijal odjednom, a da krajnjim rezultatom budemo stoprocentno zadovoljni, pa smo odlučili da sav taj materijal podelimo na tri različita albuma. Tako nam je lakše da se fokusiramo na same pesme, a i sa finansijske strane je malo lakše raditi u etapama, jedno po jedno. Tako je “Cimet” prvi deo te trilogije, “Univerzum zna” drugi, a još jedan album, koji će se verovatno zvati “Grob”, treći i završni deo”, rekao je Danilo u intervjuu za Jelen top 10.