fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Consecration i Jelena Gavrilović gosti emisije Jelen Top 10

Consecration i Jelena Gavrilović gosti emisije Jelen Top 10

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

consecrationDa su naše glumice i sjajne pevačice znamo već decinijama. U prvoj novembraskoj emisiji to će dokazati talentovana predstavnica mlađe generacije Jelena Gavrilović koja je u predstavi „Stena i Kotur“ pokazala svoj muzički dar.

Demonstrirala ga je i na sceni Jelen Top 10, a u razgovoru sa voditeljem Jugoslavom Pantelićem objasnila je koliko joj znači muzika sedamdesetih kao i izvođači čije pesme sa lakoćom interpretira na pozorišnoj sceni.  Jelena otkriva mnoštvo zanimljivih detalja iz istorije rokenrola i iz biografija muzičkih velikana koji su i njeni uzori, a u originalnom izvođenju čućemo neke od najznačajnijih rokenrol pesama.

Drugi gosti u emisiji su beogradski rok sastav Consecration koji svira mešavinu psihodeličnog roka 70-ih i metal muzike karakteristične za bendove s kraja 90-ih i početka 21. veka. Za trinaest godina postojanja objavili su tri studijska albuma. Zanimljivo je da su za drugi album, kako na prostoru bivše Jugoslavije, tako i u svetu dobili sjajne kritike, dok je za treći studijski CD, miks rađen u studiju u Americi. Na sceni Jelen Top 10 izveli su numeru „Luka Čeh“ sa predstojećeg albuma “Univezum zna”.

I ove nedelje pored razgovora sa gostima u studiju, gledaoci će biti u prilici da pogledaju novu top listu sa aktuelnim spotovima i nastupima domaćih izvođača.

Voditelj emisije Jelen Top 10: Jugoslav Pantelić
RTS1, nedelja, 00.10 h
RTV Studio B, sreda 22.30h