fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Cojones stižu u KSET naredne godine

Cojones stižu u KSET naredne godine

Mirela Belaj
Buduća spisateljica i novinarka.

Zagrebački stoner rockeri Cojones nastupit će u klubu KSET 27. siječnja iduće godine.

Bend koji je aktivan već više od deset godina, jedan je od najboljih bendova na našim prostorima. Cojones je poznat i po nastupanju izvan granica Balkana na različitim njemačkim, austrijskim, češkim, slovenskim, belgijskim i nizozemskim festivalima. Riječ je o žestokoj četvorki koja je utjecaje crpila i iz glazbe različitih rock veterana poput Kyussa, Soundgardena, Down i Monster Magneta i sličnih.

Cojones svoj drugi album ,,Bend To Transcend” na vinilu i u digitalnom izdanju izbacuje 2012. u potpuno DIY (,,uradi sam”) stilu, a live album iz 2013. ,,Black Night” snimaju u Jeni u Njemačkoj. Svega godinu dana kasnije nastupaju na DesertFestu u Berlinu gdje pozornicu dijele s Clutchom i Kvelertakom.

Njihov posljednji, treći album iz 2016. ,,Resonate” pridobio je brojne pozitivne kritike kao „jedan od ponajboljih rock albuma općenito snimljenih na ovim prostorima“ i „rock album veći od cijele rock scene“. Ono što dodatno obilježava ovu grupu jest energičan ritam i masna produkcija uz vješto ubacivanje elemenata mističnosti i ponekog zvuka dalekog Orijenta. Ovi autentični ,,čuvari tvrdog rocka” glatko klize i u drugom desetljeću radeći na novim dugoiščekivanim materijalima.

Ulaznice za koncert u pretprodaji su od 22. prosinca po cijeni od 35 kn, dok će na ulazu trebati izdvojiti 50 kn.

Službena prodajna mjesta:
Dirty Old Shop (Tratinska 18)
KSET (Unska 3)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tJGW6AY2cZE]

 

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe