-

Claymorean premijerno objavljuju spot za pesmu „Spirit of Merciless Time“

Claymorean
foto: Stefan Vidojević

Lazarevački hevi metal bend Claymorean nedavno je završio snimanje i drugog po redu muzičkog videa sa aktuelnog albuma „Eulogy for the Gods“. Ovog puta bend se predstavlja pesmom „Spirit of Merciless Time“, koju su zajednički komponovali Uroš Kovačević, Dejana Garčević i Vladimir Garčević.

Snimanje, montažu i režiju spota potpisuje Milan Savić Dexter (Studio C47), dok su promotivne fotografije delo Stefana Vidojevića. Vizuelni koncept i glavna uloga u ovom spotu povereni su umetnici Isidori Simić, koja je uz režisera Savića osmislila i realizovala priču koja prati ovu muzičku numeru. Za miks i mastering zvuka pobrinuo se dugogodišnji producent benda Boris Šurlan.

„Spirit of Merciless Time“ predstavlja vekovnu priču o nehumanom odnosu prema ženama kroz istoriju ljudske vrste. Iako se njihov položaj značajno poboljšao počev od druge polovine dvadesetog veka, širom sveta i dalje su prisutne brojne zloupotrebe i izrabljivanje žena, bilo kao slučajevi fizičkog i psihološkog nasilja, bilo kao različiti oblici neravnopravnosti u društvenim i pravnim okvirima.

Namera autora je podizanje kolektivne svesti i skretanje pažnje na patrijarhalnu indoktrinaciju i pritisak koji ženama, mladim devojkama i devojčicama nameću religijske organizacije, porodica i zaostali društveni sistemi. Svake godine širom sveta 66.000 žena nasilno izgubi život, od čega skoro 17% čine slučajevi ubistava sa umišljajem. Samo u Srbiji, između juna 2017. godine i juna 2020. godine, ubijene su 84 žene. Kao faktori visokog rizika, u većini slučajeva, označeni su ljubomora partnera i nasilničko ponašanje istog, kao i bezuspešan pokušaj žrtve da napusti nasilnika i pobegne iz nezdrave veze.

„Prirodno stanje svakog ljudskog bića nije u nametnutom služenju drugoga, kao što nijednom ljudskom biću nije u prirodi da poseduje drugo ljudsko biće.“, poručuje Claymorean ovom pesmom.

Najnovije vesti

Izdvajamo