-

Claymorean otkriva detalje novog (jubilarnog) izdanja

Claymorean
Fotografija: Dušan Svilokos

Nakon uspešnog ostvarenja „Eulogy for the Gods“, lazarevački heavy metal borci Claymorean, predvođeni sjajnim vokalom Dejane Garčević, objavljuju novo muzičko delo pod imenom „By This Sword We Rule: A Decade of Steel“.

Ovo monumentalno izdanje sastoji se od 15 pesama u ukupnom trajanju od 76 minuta, a predstavlja sumu desetogodišnjeg rada ekipe iz Lazarevca.

CD izdanje planirano je za proleće 2023. godine, putem američke izdavačke kuće „Stormspell Records“, koja je objavila sve dosadašnje albume benda.

Za omot albuma zadužen je čuveni kanadski umetnik Yannick Bouchard (King Diamond, Blazon Stone, Ancient Empire, Merciless Law), dok je miks i mastering, kao i do sada, u više nego sposobnim rukama producenta Borisa Šurlana (Midnight Studio).

Lista pesama sadrži novo snimljeni EP naziva „The Vendetta Trilogy“, zatim neobjavljene, kao i demo i uživo snimke benda nastale u periodu od 2014. do danas.

Osnivač i gitarista benda, Vladimir Garčević, govori o razlozima objavljivanja ovog izdanja:

„Prevalili smo dug put, ne samo kao bend Claymorean, već i kao ljudi. Stariji smo celu jednu deceniju (ne nužno i mudriji) i naše vreme na ovoj planeti postaje sve kraće da bismo stigli da uradimo nešto smisleno, makar to bilo značajno isključivo nama. Zbog toga je ovo izdanje posebno, jer oživljava prošlost opevanu na potpuno nov način – prastare pesme ponovo snimljene onako kako ih izvodimo pred publikom u protekle dve godine, kao i brojne demo pesme koje nisu objavljene na nosaču zvuka. Ovo jeste zvuk naše prošlosti, ali predstavlja i našu sadašnjost. Ovo je naš poklon svima vama koji ste nas podržavali u protekloj dekadi. Ovo izdanje govori ko smo mi danas, naizgled nezaustavljivi hevi metal kvintet iz malog Lazarevca. Nadamo se da ćemo takvi i ostati još mnogo godina.“

Claymorean možete gledati uživo ove godine na kultnom „Up The Hammers“ festivalu u Atini (18. maj – warm up show).

Najnovije vesti

Izdvajamo