fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Činčila ima novi album

Činčila ima novi album

cincilaSarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj drugi po redu studijski album “Bez oblika”, pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media iz Beograda.

Album “Bez oblika” se pretežno bavi tematikom koja je životno aktuelna za mlade danas, ali i za sve one generacije koje „robuju“ usled društvenih kretanja prouzrokovanih surovim tranzicijskim procesima ka globalnom kapitalističkom režimu, u kojem konzumerizam diktira vrednosti, i uspostavlja sistem u kojem je svaki vid individiualnosti suvišan, gde na kraju i sama umetnost opstaje samo kao roba.

Tekstovi na albumu tematski predstavljaju autorsko viđenje doživljaja mladih ljudi u odnosu na njihovu perspektivu, te preispitivanje sebe i okruženja u kojem se nalaze, stila života koji izgleda da je neminovan i nametnut. Pozicija mladih u današnjem društvu je komplikovana i u sistemu ne obećava toliko pozitivnu budućnost, što ima i jak uticaj na emotivno stanje današnjeg mladog čoveka.

Frontmen benda Vanja Solaković kaže da je album “Bez oblika” prvenstveno za one što “vide, čuju i misle”! To se očigledno odnosi na progresivnu manjinu, koja je po njegovom mišljenju i globalno jedina nada da se stvari okrenu ka pozitivnijem, te smatra da se treba što više i naročito kroz umetničko delovanje, održavati progresivnost koju pruža omladina.

Činčila je u sklopu ovog albuma najavila i mnogobrojne promotivne koncerte širom regiona.

Najnovije vesti

Izdvajamo