-

Ciklus tribina „Kulturni nokaut vol 2“ od 18. maja u Nišu

Shtek promo

Štek House u saradnji sa klubom Feedback pokreće ciklus tribina “Kulturni nokaut vol 2” na temu popularne i alternativne kulture u Srbiji, njihovog odnosa, trenutne slike u 2022. godini ali posledica koje stvaraju u društvenom kontekstu.

Prva u nizu tribina „Festivali u Srbiji: od mejnstrima ka alternativi” biće održana 18. maja od 18h u klubu Feedback. Ulaz je besplatan.

Na tribini će govoriti: Ivan Blagojević – osnivač i direktor Nišville jazz festivala, Zoran Vulović – osnivač i direktor Arsenal festa, Marko Sibinović – logistički direktor Outhide festivala. Moderator tribine je Tamara Milojević.

Neka od pitanja kojima će se ova tribina baviti su: Da li zaista imamo raznovrsnu kulturno-umetničku scenu? Kako se bira tematika festivala, da li na to utiče budzet, popularnost i da li tu ima mesta alternativi? Srpski festivali – medjunarodna kulturno umetnička scena blizu ili daleko? Koliko su festivali ogledalo društva, pokretači društvenih promena i mobilizatori?
Da li je moguća decentralizacija festivala u Srbiji?

Ciklus tribina “Kulturni nokaut vol 2” predstavlja nastavak teme pokrenute 2019. godine, a ticao se pop i alternativne kulture u Srbiji. Sada kao nastavak nakon dvogodišnje pandemije, koja je u ekonomskom ali i mentalnom aspektu uticala na kulturni sektor generalno, javnim diskursom ima za cilj da više nego ranije utiče na razvoj kritičke svesti u našoj lokalnoj zajednici.

Grad Niš kao treći grad po veličini u Srbiji, ali i univerzitetski grad i dalje nema dovoljno kapaciteta da pokrije ovaj aspekt iako je na mapi mnogih interesenata za dolazak i razvoj u ovoj oblasti. Ideja projekta je zasnovana na podršci aktivnostima koje obezbeđuju kreativnim akterima sa sposobnostima, kompetencijom i znanjem da doprinose ojačavanju kulturnog i kreativnog sektora.

Najnovije vesti

Izdvajamo