-

Četvrti singl benda DEENOISE

DeenoiseKao četvrti singl s nadolazećeg albuma prvijenca, alt-indie autorski duo DEENOISE za kraj godine objavljuje pjesmu “Shiver”, zajedno s pratećim Lyric Videom. Ovime nastavljaju predstavljati kružni koncept prvog studijskog izdanja koji će kroz deset pjesama pratiti jedan dan života anksiozne osobe u kojem se faze tjeskobe i duševnih uspona i padova mijenjaju kroz dan. Objava albuma se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine.

“U ovom singlu, imaginarni glavni lik preispituje sebe i svoje emocionalno stanje. Dotiče se emocionalne nesigurnosti i tjeskobe pojedinca te naglašava ljubav kao esenciju kojoj težimo i koja nas ispunjava. Ona je, prema Maslowljevoj piramidi potreba, ujedno i treća stepenica u hijerarhiji – potreba za ljubavlju i pripadanjem” otkriva Dino Seferović, autor pjesme i idejni pokretač projekta DEENOISE.

Uz njega, pjesmu autorski potpisuje i producent Nikola Batelić, koji s Dinom Seferovićem čini ovaj autorsko-producentski duo, a momci su na ovoj pjesmi ostvarili suradnju s Filipom Motovunskim, zaslužnim za mastering singla. Za montažu pratećeg Lyric Videa zaslužan je Matej Lagura, a temelji se na vizualnom rješenju artworka koji potpisuju Paolo Čerić i Mislav Martić.

Ovaj autorsko-producentski projekt do sada smo imali priliku upoznati kroz tri singla, u kojima tematski ističu važnost brige o mentalnom zdravlju; debi-singl “Blood Vessel” progovara o stanju hipertenzije raslojavajući osjećaj tjeskobe, “Not In The Mood” skreće pozornost na osjećaj eskapizma kao obrambenog mehanizma i svojevrsne prepreke, dok je “Tell Me” posveta gubitku strpljenja, ali i nemogućnosti prihvaćanja mana.

Pod naslovom “All In My Head”, album prvijenac najavljuju za prvu polovicu sljedeće godine, a uz do sada objavljene singlove, na izdanju će se naći još šest autorskih pjesama, od kojih će dio biti predstavljen u narednom periodu.

Najnovije vesti

Izdvajamo