-

NaslovnaVestiVesti iz regionaČetiri ženska vokala u novoj pesmi Triggera

Četiri ženska vokala u novoj pesmi Triggera

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

triggerGrupa Trigger je objavila mračnu gitarsku baladu pod nazivom „Nisam ta“ u kojoj društvo pevačici Mileni Branković čine vokali Ljiljana Zdravković iz grupe Mad Red, Katarina Popović iz grupe Etar i Dragana Mijatović iz benda Hype.

Pesma će se naći na predstojećem albumu „Vreme čuda„, koji će obeležiti doprinos više muzičkih gostiju. U skladu sa takvim konceptom se iza naziva Trigger ft. H.E.R. krije saradnja sa više prijatelja benda, oblikovana u neobičan vokalni kvartet.

„Nas četiri već godinama gajimo bliska prijateljstva, ali i delimo teret toga da smo devojke za mikrofonom bendova koji sviraju čvrstu muziku“, rekla je pevačica Milena. „Ova pesma je bila dobra prilika da ovekovečimo naše prijateljstvo, ali i izrazimo jedinstvo snage i ranjivosti koje može da izrazi i dočara samo ženski vokal.“

Slušaoci benda su već mogli da izgrade utisak o novom izdanju na osnovu prethodnih singlova: „Ne hrani ljudoždere“ (gost Darko Živković iz grupe Downstroy), neobičnog novogodišnjeg singla „Srećna nova (noćna mora)“ i pesme „Ponor“, saradnje sa Milutinom Jovančićem, frontmenom kultne grupe Block Out.

Album „Vreme čuda“ će biti treće izdanje grupe Trigger, a sastav iza sebe ima prvenac „Ljubav“ koji je pobrao izuzetne kritike i niz nagrada i album „Ex“, sastavljen od neobičnih obrada novotalasnih pesama sa nekadašnje jugoslovenske rok scene. Album je najavljen za izdavača Miner Records, a Trigger će početi njegovu promociju nastupom na Invasion From the East festivalu u Novom Sadu, 26. aprila.