-

NaslovnaVestiVesti iz regionaČet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, Kleš..., među 'a...

Čet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, Kleš…, među ‘akterima’ Festivala muzičkog filma

paralel visionČetvrto izdanje Festivala muzičkog filma odvijaće se od srede, 30. oktobra, do nedelje, 3. novembra, u Art bioskopu Kolarac, u okviru Kolarčeve zadužbine.
Jedinstvena selekcija igranih i dokumentarnih muzičkih filmova donosi deset celovečernjih naslova i nekoliko kratkih ostvarenja.
Među igranim filmovima je biopik o poslednjim danima džez legende Četa Bejkera („Moje ludo srce“) koji će i otvoriti festival, kao i romantična muzička drama, čiji je lajt motiv muzika kultnog britanskog sastava Kleš („London Town“), koji će zatvoriti festival, a u okviru dana posvećenog obeležavanju četiri decenije legendarnog pank rok albuma „London Calling“ sastava Kleš.
Dokumentarni filmovi donose biografije umetnika i bendova, ali ne beže ni od analize gorke strane industrije zabave i pop kulture, tako će publika imati priliku, da na velikom platnu pogleda priču o kontraverznim segmentima života Majkla Džeksona („Napuštajući nedođiju“ 1 i 2), nagrađenu prestižnim Emijem za 2019.
Paralelno, tu su i biografije jednog od pionira rokenrola Čaka Berija („Chuck Berry“), zatim australijskog benda Goubitvins („The Go Betweens – Baš ovde“), kao i odličan dokumentarac sa igranim elementima o španskim danima frontmena grupe Kleš, Džoa Stramera („Joe Strummer on the Run“).
Takođe deo ovogodišnjeg programa su i fenomenološki prikazi liverpulskog Kavern kluba („Cavern club“) za koji se tvrdi da je kumovao uspehu legendarnih Buba – Bitlsa, kao i prekookeanska priča o pola veka najpoznatijeg rok magazina svih vremena („The Rolling Stone-Priče sa ivice“ 1 i 2). Tim povodom biće organizovan i tribinski program na temu: „Gde su se otkotrljali rok magazini?“
Projekecije se odvijaju svakog dana od 18.30 i 20.30 časova, a karte po ceni 250 dinara, dostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine.
Kompletan program festivala i sadržaj filmova na linku: