-

Centurion uskoro u Domu Omladine Beograda

CenturionKultni hevi metal bend Centurion promoviše svoj novi album prvim beogradskim koncertom posle 4 godine. Album koji naišao na fenomenalne reakcije publike je bio u fazi snimanja još od 2015. godine, je sniman i produciran u studiju Citadela Sound Production od strane Luke Matkovića (Quasarborn).

„Posle duge 4 godine bez nastupa u rodnom nam gradu, beskrajno smo ushićeni da izađemo pred lokalnu publiku i predstavimo pesme koje nismo do sada svirali u Beogradu. Interesovanje za ovaj koncert je još jedan dirljivi pokazatelj ljubavi naših pristalica prema našem radu i ultimativni pokazatelj odnosa metal publike prema omiljenoj im supkulturi. Album je nesrećno izašao tik pred izbijanje globalne pandemije, ali to nije sprečilo naše pristalice da ga prime k srcu i održe plamen živim u ovom razdoblju posta po pitanju koncerata na domaćem terenu. U međuvremenu, naš fokus je bio na nastupima u unutrašnjosti, kao i po regionu. Između ostalog, rezultat toga je to što sa ponosom možemo reći da ćemo 10. novembra imati posetioce i van teritorije Beograda, kao i Srbije.“

Nastup počinje u 20 časova, a karte će biti dostupne na ulazu u Klub Doma omladine po ceni od 500 dinara. Karte su takođe dostupne u pretprodaji, po ceni od 400rsd. Pretprodajno mesto je prodavnica gramofonskih ploča Rockfire, smeštena u beogradskom naselju Dorćol – ulica Mihizova 22, lokal 6.

Centurion je beogradski metal bend osnovan 2008. godine. U okosnici njihovog zvuka leži tradicionalni heavy metal zvuk nalik na Iron Maiden i Judas Priest, koji je vešto ukombinovan sa progresivnim elementima, elementima ekstremnijih metal žanrova i balkanskim etno uplivima koji su svojevrsni lični pečat ovog mladog benda. Centurion već uveliko važi za koncertnu atrakciju, puneći redovno kako beogradske, tako i klubove širom Srbije. 2019. godine je izašao njihov album prvenac koji je naišao na fenomenalan odziv publike, a bend je trenutno u ciklusu koncertne promocije svog debi ostvarenja, u sklopu koje sa velikim zadovoljstvom dolaze i u Dom Omladine Beograda, 10. novembra 2022!

Najnovije vesti

Izdvajamo