fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Burning Circle objavio spot za pesmu "Dies Irae"

Burning Circle objavio spot za pesmu “Dies Irae”

Gordan Lazinica

Funkcija: Novinar/Recenzent

Sebe vidi kao: Srećnog i uspešnog kompozitora/muzičara jednog dana.

Moto: "If you can't handle the failure, then I don't think that success is an option." (Devin Townsend)

Burning-Circle

Metal sastav Burning Circle objavio je novi video za pesmu “Dies Irae“, sa albuma Ruins of Mankind, koji je objavljen prošle godine za Miner Records.

Spot je uradila ekipa ByteFX Team, a snimljen je u Rumi, u napuštenoj hali stare fabrike RumaGuma, u vlasništvu kompanije Sirmium Steel.

Bend uveliko radi na pesmama za svoj sledeći album, a prvi naredni live nastup je u četvrtak, 26. Decembra u Domu Omladine, Beograd na finalu Beogradskog autorskog rock festivala – BARF.

Album “Ruins of Mankind” predstavlja fuziju power i progressive metal zvuka uz Deep Purple momente iz sedamdesetih. “Dies Irae” se tekstualno osvrće na poziv ka dobroti, ljubavi i prijateljstvu pre nastupa “Sudnjeg dana”. Pesma sadrži prepoznatljivi refren sa naslovnim tekstom “Dies Irae!” u višeglasju.

Bend Burning Circle čine: Aleksandar Stojković (vokal), Nenad Veljović (gitara), Marko Veljković (gitara), Radomir Nikolić (bas), Predrag Pavlović (klavijature) i Sebastijan Kerekeš (bubanj). Bend je osnovan 2006. godine, a debi album je objavljen 10. maja prošle godine sa preko 55 minuta materijala. Bend je učestvovao i na festivalu “Invasion From the East“, za koji je snimljen CD/DVD/Blu Ray – Live in Novi Sad i čija promocija je 21. Decembra u Novom Sadu, pod okriljem Miner Records.