-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBunt rok festival raspisao konkurs za nove bendove

Bunt rok festival raspisao konkurs za nove bendove

Otvoren je konkurs za treći Bunt rok festival – takmičenje novih i neafirmisanih bendova i autora koje organizuje Radio Televizija Srbije i emisija Bunt.

Rok za prijave je 02. februar 2017. godine i svi zainteresovani mogu poslati pesmu u trajanju do pet minuta, biografiju, fotografiju i tekst pesme na mejl adresu:
buntrokfestival@gmail.com ili na adresu Radio Televizija Srbije, Takovska 10, 11000 Beograd sa naznakom za Bunt Rok Festival.

Bunt rok festival jedini je televizijski festival takmičarskog karaktera čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Prethodne dve godine zahvaljujući Bunt rok festivalu otvoren je novi medijski prostor za veliki broj mladih autora koji nemaju mogućnost da predstave svoj rad. U skladu s višedecenijskom tradicijom, Radio-televizija Srbije kao medijski javni servis na ovaj način ostvaruje svoju osnovnu misiju. S jedne strane, da informiše i edukuje kvalitetnim programskim sadržajem razvijajući kulturnu svest gledalaca, i s druge strane, da neafirmisanim autorima pruži stvaralački podsticaj. Autor emiisje “Bunt” I idejni tvorac ovog televizijskog festivala je novinarka Branka Glavonjić.
I ove godine nagradni fond obuhvata novčane nagrade koje dodeljuje Radio Televizija Srbije u vrednosti: 100.000 dinara za I mesto, 50.000 – II mesto i 30.000 – III mesto, nastup na osam najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala u zemlji i regionu i veliki broj nagrada koje dodeljuju saradnici festivala.

Sve informacije o uslovima konkursa nalaze se na sajtu RTS-a.