-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBuč Kesidi dižu euforiju u cijeloj regiji

Buč Kesidi dižu euforiju u cijeloj regiji

Buč Kesidi Feedback Niš

Oko fantastičnog beogradskog dvojca Buč Kesidi proteklih se tjedana u cijeloj regiji digao hype kakvog sve rijeđe viđamo na sceni. Na krilima izuzetnog albuma “Euforija” i singlova “Nema ljubavi u klubu”, „Đuskanje ne pomaže“, „Tiho“ te pogotovo aktualnog, “Subota”, bendu je uspjelo ono što mnogima ne uspjeva – učinili su rock ponovo mladim i uzbudljivim.

Euforija oko “Euforije” i Buč Kesidija gradila se cijelu 2019., kako bi finiširala u velikom stilu. Recenzije albuma govore o remek-djelu nagrađenom samo najvišim ocijenama, spotovi im bez problema prelaze 400 tisuća pregleda na You Tubeu (što su ogromne brojke za rock bend), među najslušanijim su izdanjima regije na Deezeru, ali ono što je najvažnije – rasprodaju koncerte. Samo u prosincu napunili su klubove Novom Sadu, Kragujevcu, dva puta u Nišu te dvije večeri kultnu Amerikana dvoranu beogradskog Doma omladine. To je samo uvod za intenzivan nastavak u 2020. u kojoj kalendar već ima Groningen, Zagreb i Ljubljanu.

Buč Kesidi su Luka Racić i Zoran Zarubica, nevjerojatno talentiran dvojac iz Pančeva, čiji su sjajan debi album „Posesivno-ospulsivni hospul“ s kraja 2016. podržali singlovi „Jaa (imam plaan)“, „Draga?“ i „Kafe apparat”. Bend je tada djelovao kao trio, ali se uskoro reformirao, kako brojem članova, tako i soundom. Uz još jednu pomoć producenta Milana Bjelice pronađen je svježi zvuk i stvorene su pjesme koje savršeno komuniciraju s publikom koja je tek počela svoj klupski život. Njihova reakcija potvrdila je zapravo ono što se cijelo vrijeme zna – rock ima publiku, ali je uspavana čekajući nov i uzbudljiv bend svoje generacije. S Buč Kesidijem dobili su apsolutno sve što im treba.

Buč Kesidi vjerojatni su headlineri velike većine regionalnih festivala i klubova u 2020., a već prvi dolazak u Zagreb bit će jedan od koncertnih vrhunaca siječnja. Klub Sax ugostiti će ih u četvrtak 23. siječnja.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo