-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Brkovi i Sassja objavili zajednički video za pjesmu "Ovce"

Brkovi i Sassja objavili zajednički video za pjesmu “Ovce”

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Foto: Filip Filković
Foto: Filip Filković

Novi singl grupe Brkovi, skinut s aktualnog albuma “Torzo Dade Topića”, pjesma je “Ovce” u kojoj se kao gostujući vokal pojavljuje mlada tuzlanska reperica Sassja, a za koju je snimljen i spot.

Suradnja Sassje i Brkova već je u najavi izazvala velik interes zbog naizgled teško spojivog punk folka i hip hopa, ali krajnji rezultat je eksplozivna i direktna mješavina koja melje sve pred sobom. Bendu to, inače, nije prva takva akcija. Na hitu “Tolerancija” s albuma “Društvo brkatih mladića” gostovao im je reper Krme Mic Maestro.

“Suradnja možda i je malo neočekivana zbog glazbenih žanrova i onoga na što su ljudi navikli od nas u prošlosti, ali to smo i dalje mi definitivno… Sassja je reagirala izvanredno te u kratkom roku napisala svoj dio teksta. Sve je ispalo spontano kao i dosad kad smo surađivali s drugim izvođačima. Mi samo tako možemo i ne znamo drukčije” – objasnio je ovaj nesvakidašnji spoj Shamso 69, pjevač Brkova.

Videosot za “Ovce” sniman je početkom ožujka u okolici Zagreba, a režije se prihvatio Filip Filković Philatz.

Singl “Ovce” uvest će Brkove u dane najvažnijih koncertnih zbivanja na kojima će predstaviti novi album “Torzo Dade Topića” i podsjetiti na najveće hitove s prethodnih studijskih izdanja. Bend će 1. travnja nastupiti u beogradskoj Hali sportova na svom najvećem solo koncertu u Srbiji. Početkom tjedna u gerilskoj akciji ispred tamošnjeg Doma omladine odsvirali su nekoliko pjesama izazvavši potpuni urnebes i zastoj prometa dok je nekoliko stotina fanova nadglasalo razglas.
U tjednu kasnije Brkovi će na dva dana, 8. i 9. travnja “preuzeti” zagrebačku Tvornicu kulture. Kao specijalni gosti nastupit će Pero Defformero i Sila nečista. Sarajevska Sloga ugostit će, pak, grupu 15. travnja.