-

Bristol objavio prvi spot za pesmu „Dno“

Danga Echo Spiritus Bristol Klub Fest Zemun Koncerti Svirke Fotografije Slike GalerijaNa Svetski dan mentalnog zdravlja, sasvim slučajno, bosansko-zemunski trio Bristol objavio je spot za pesmu “Dno” koja tematizuje psihičko stanje ljudi.

“Pesma je o raznim stanjima psihoze i naknadnoj traumi nakon izlaska iz iste, kao i strah od povratka u istu. Imao sam prilike da vidim to kod više bliskih dragih ljudi, i prilično slikovito su uspevali da opišu razne horore koje su videli iz njihovog ugla. Ne mogu da kažem da sam uložio puno vremena prilikom pisanja i komponovanja, pošto se trudim da se držim jednostavnih kompozicija, ali mogu da kažem da sam preneo bar delić onoga što sam osetio iz tih priča i onoga što sam video,” objašnjava frontmen benda Marko Mićanović.

“Spot je snimala Jovana Milovanović, poznata kao Skullcheez. Ona je po meni jedna od najboljih, ako ne i najbolja koncertna fotografkinja na ovim prostorima. Jovan Dorkin (Stomp, Magma, Panterčuga) i Strahinja Filipović, koji je takođe vrhunski snimatelj i fotograf, su nam izašli u susret sa prostorom i rasvetom, tako da smo se spustili u njihov bunker studio u hotelu Jugoslavija. Nakon što je završeno snimanje preuzeo sam montažu na sebe, pošto mislim da je daleko lakše tako raditi kada neko već ima neku sliku na šta bi to trebalo da izgleda”, kaže Marko.

Trenutnu postavu benda Bristol čine: Marko Mićanović (Sharks Snakes & Planes, Irvas, Dingospo Dali, The Filters) kao vokal i gitara, Slaviša Pavlović kao basista i Branislav Miletić (Stvor, Sharks Snakes and Planes) za bubnjem.

Najnovije vesti

Izdvajamo