-

Brain Holidays u velikoj regionalnoj suradnji

Brain HolidaysPoznati hrvatski reggae sastav, Brain Holidays, potvrdio je svoj kultni status suradnjom s najistaknutijim reggae glazbenicima iz regije. Njihov frontmen, Marko Gaćina, zajedno je s Hornsman Coyote (Eyesburn, Remedy) gostovao u novom singlu srpskog glazbenika Igora Vincea.

Singlom „Vreme je“, umjetnici predvođeni Igorovom idejom uspijevaju aktualne probleme društva pretočiti u glazbu.

Igor Vince, autor, vokal i instrumentalist, prošle godine objavio je svoj drugi album, koji je i audio i video sniman uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu. Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, je to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen glazbeni kalup, varirajući od vrlo energičnih, ritmom nabijenih pjesama i prodornih puhačkih linija, do najsuptilnijih balada. Inspiracija Igoru, koji je autor teksta i glazbe, bila su neprocjenjiva iskustva s posljednje turneje na kojoj je shvatio kako su uistinu svi ljudi isti.

Marko Gaćina (Brain Holidays) je povodom ove pjesme poslao jasnu poruku: „Jedino pozitivnim stavom i zajedništvom možemo naprijed, a reggae je muzika koja spaja.”  Svoje uzbuđenje nije krio ni Hornsman Coyote, rekavši:„Ponekad pomislim da imam vidovnjačke sposobnosti… U februaru ove godine bio sam na Jamajci, obilazio studije i snimao trombone za produkcije svojih idola. Ispostavilo se da su i Brain Holidays u Kingstonu u isto vreme kad i ja i da snimaju svoj album u Tuff Gong studiju… Odmah mi se javila vizija kako bi smo mogli da snimimo pesmu na maternjem jeziku i tako pošaljemo poruku zajedništva mladih izmedju Srbije i Hrvatske, Bosne i celog regiona… I odmah pri povratku u Srbiju, ne znajući za moju viziju, Igor je došao sa idejom da snimimo „Vreme je“ i moja želja je ostvarena.”

Ovom pjesmom su ujedinjena tri vrsna glazbenika, a isto savjetuju i svojim slušateljima – da se ujedine.

Najnovije vesti

Izdvajamo