-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Brain Holidays objavili novi album

Brain Holidays objavili novi album


Hrvatski roots/reggae sastav Brain Holidays objavio je treći album koji zaokružuje više od 15 godina njihovog predanog rada na domaćoj glazbenoj sceni. Album pod nazivom ”System Error” objavljen je u digitalnom obliku na prvi dan proljeća, dok fizičko izdanje za Dallas Records izlazi 20. travnja.

Surova hrvatska svakidašnjica kroz ”System Error” utkana je u jamajkanski glazbeni smjer dok su pomaknuta pravila našeg sistema i dominacija negativnih informacija samo neke od tema ovog izdanja. Njihovi autorski aranžmani potiču na promišljanje, a kompleksnost sadržaja albuma ipak nude jednostavnost pogleda na svijet.

Prošlogodišnji singl ”Pleme”, na kojem gostuje Baby Dooks, najavio je dolazak albuma, dok su dan prije izlaska albuma objavili singl ”#proljeće”. Produkciju potpisuje Marko Gaćina, a za dizajn albuma zaslužan je Maksimilijan Gečević aka Skam Works.

Brain Holidays su zagrebački reggae bend osnovan 2000. godine. Teme koje se isprepleću kroz pjesme benda variraju od ljubavnih pa sve do aktualnih ekonomskih problema, ali uz glazbu koja se temelji na pozitivnosti svakodnevice.