-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBoooX predstavili novi EP sa pet pesama

BoooX predstavili novi EP sa pet pesama

BoooX

Sarajevski bend BoooX predstavio je novi EP sa pesamama u live izvođenju sa studijskog albuma “PoluTon”, kao i pratećim spotovima pod autentičnim nazivom “Sezona kiselih krastavaca”.

Pesme “Berlin”, “Tišina”, “Poigravanja”, „Insekt“ i „Kliše“ u bendovskom rokenrol izvođenju u kom učestvuju bas, bubanj, gitara i vokali obrađene su u okviru „Sezone kiselih krastavaca“.

Live je snimljen u HP studiju na „jedan, dva, tri“ što znači pravi koncertni zvuk, odjednom, zajedno, bez šminkanja. Članovi benda ističu da su izuzetno zadovoljni produkcijom i kompletnim aranžmanom.

„Ljudi su zaista super reagovali na našim svirkama uživo pa smo odlučili da napravimo i ovakvo izdanje i obradujemo one kojima se ovakav kvalitet posebno dopada.“, kaže ekipa BoooX-a.

Na pitanje odakle ideja za ovako interesantan naziv EP-a, iz benda kažu da je to zapravo metafora koja označava naše zastarelo balkansko kreativno stanje.

„Živimo u vremenima kada su izmislili da kad si bolestan da si bolestan, a ne zadovoljan i radostan, da nam ne daju da budemo ono sto to istinski jesmo.“, komentarišu iz benda povodom kreativnog naslova ovog izdanja.

Ceo projekat nikako ne bi bio moguć bez  kreativne pokretačke energije benda i  vernih fanova ali i velikih profesionalaca u ovom poslu poput audio producenta Arel Cesijara i ton majstora Meha Radoovića.

Najnovije vesti

Izdvajamo