-

Blues sastav Sunnysiders snimili su spot za novi singl “You’re not that good for me to cry”

Sunnysiders

Nova glazbena poslastica suradnja je sa svjetski priznatim gitaristom i producentom, Yogijem Lonichem, i prva njihova pjesma za diskografsku kuću Dancing Bear. Video spot za singl „You’re not that good for me to cry“ snimili su u New Yorku. Hvaljeni hrvatski blues sastav novim singlom najavljuje skoro studijsko izdanje.

Nova glazbena suradnja između sastava Sunnysiders, predvođenog iskusnim glazbenim snagama, Borisom Hrepićem – Hrepom i Antonijom Vrgoč – Rolom, i diskografske kuće Dancing Bear započinje moćnom blues poslasticom “You’re not that good for me to cry”koja je dobila i prateći video spot čiji su kadrovi snimljeni uglavnom u ulici St. Marks Place East Villagea u New Yorku krajem siječnja ove godine.

„To su možda posljedni kadrovi jednog klasičnog i svima nama poznatog New Yorka pri samom kraju jedne ere, jer nedugo poslije toga korona je ispraznila ulice grada koji nikad ne spava. Iza korone su potom uslijedili rasni nemiri za vrijeme kojih su upravo ovi šareni izlozi ispred kojih Rola šeće u spotu bili redom porazbijani.“ – pojašnjava Hrepa nadodajući da je ondje snimljen i spot Rolling Stonesa „Waiting On A Friend“ te da su se također našli i ispred zgrade koja se nalazi na omotnici albuma „Physical Graffiti“ Led Zeppelina.

Spot su naime uspjeli snimiti prije nego je krenula pandemija koronavirusom. „Znali smo tu priču o nekom virusu u Kini, al tada nije izgledalo toliko ozbiljno. (…) Prošli smo par puta kroz Chinatown, i vidjeli smo da dosta Kineza nosi maske, no generalno, New York je bio kao što je uvijek bio, i odlično smo se proveli tih desetak dana u legendarnom velegradu!“ – poručila je Rola.

Sama pjesma ima posebnu snagu jer blues je ono zbog čega vaša gitara plače, drhti i vrišti. Blues ima sve što vam treba da izrazite svoje osjećaje. A da ljubav nije igra, to djeca znaju bolje od odraslih. Upravo je pjesma “You’re not that good for me to cry” inspirana nevinim ljubavnim trokutom u vrtićkoj dobi i malim zavodnikom kojem jedna prijateljica za igru nije dovoljna.

“Ideja za pjesmu nastala je ispred naše zgrade. Upravo smo izašli u šetnju s našom kćerkicom i putem sreli njezinog malog prijatelja s kojim je dogovorila igru poslije vrtića. Dogovor je bio da ga pričeka da završi njegova smjena u vrtiću kako bi se otišli kod njega igrati, no ugledala je malog ‘zavodnika’ kako na igru u posjet doma vodi drugu prijateljicu. Ova smiješna mala anegdota o kompleksnosti ljubavnih odnosa od malih nogu potakla je Rolu i mene da u trenutku napišemo pjesmu, koja je ujedno naša druga autorska suradnja nakon pjesme “Keep the Blues Alive” koju smo napisali za 35. izdanje International Blues Challengea. Pjesma je, poput ove, snimljena u jednom od najslavnijih svjetskih studija, Ardent Studios u Memphisu”, otkriva Boris Hrepić – Hrepa.

Ovu glazbenu poslasticu otvara moćna solaža svjetski priznatog gitarista i producenta hrvatskog porijekla Yogija Lonicha, koji je tijekom zavidne glazbene karijere surađivao s mnogim vrhunskim imenima kao što su Chris Cornell, Cat Stevens, Shakira, Alanis Morissette i drugi.

“Yogi je fenomenalan lik i naš dragi prijatelj. Kako je pjesma nastala u trenu, ulovili smo ga taman pred odlazak na veliku stadionsku turneju u Kinu. Poslali smo mu demo snimku, a on je već prilikom presjedanja na aerodromu u Beču poslao raspisan notni zapis, a istu večer iz hotelske sobe u Šangaju stigla nam je gotova snimka. Jednakom brzinom nastao je i naš novi album, prepun zanimljivih priča i anegdota, koji ćemo uskoro predstaviti preko naše nove diskografske kuće Dancing Bear”, ističu Rola i Hrepa.

Nadolazećim albumom Sunnysiders su nesumnjivo spremni ostaviti još snažniji potpis u povijesti hrvatskog bluesa. Više informacija donosimo uskoro.

Najnovije vesti

Izdvajamo