-

Blankfile objavio spot za pesmu „Dogs Will Bark“

Blankfile promo 2020

Poznati beogradski hardcore sastav Blankfile objavio je spot za pesmu „Dogs Will Bark“ sa aktuelnog EP-a „Truth Be Sold“ objavljenog na jesen 2020. godine.

Spot krasi „pun gas“ estetika uz masno prženje benda pod neonskim svetlima. Potpisuje ga producentski tim na čelu sa Dušanom Jaukovićem.

Sama pesma u najmanju ruku preispituje savremene društvene vrednosti, tačnije gnuša se kolektivne dogme koja se sve više uvlači u mozak pojedinca i primorava na zauzimanje strane i stava. Kao odgovor na takvu represiju koja se smatra za društveno prihvatljivu i čini sve napore da tim virusom zarazi i promeni viđenje kod drugih oko sebe Blankfile beskompromisno udara blokadu takvom licemerju od političkih vođa do lokalnih komentatora tuđih života, takozvanih „lajavaca“, po kojima pesma i nosi naziv.

Novi pravac kojem Blankfile stremi ogleda se u prelasku sa originalnog melodičnog hardcore  zvuka ka metalu, a kao najbolji primer tu je upravo novi EP „Truth Be Sold“, snimljen u studiju Piranha u Kruševcu, a produciran od strane dua Shane Frisbey/Peter Rutcho iz Brick Hit House studija u Bostonu.

Najnovije vesti

Izdvajamo