-

Blankfile novi spot iz „Mrtvog ugla“

Blankfile promo 2020

Beogradski hardcore sastav Blankfile izbacio spot za pesmu „Blind Spot“, koji je ujedno i treći video za EP „Truth Be Sold“.

Već sa samim EP izdanjem „Truth Be Sold“, koje su producirali Shane Frisbey i Peter Rutcho u The Brick Hit House Studio, Boston, Massachusetts, USA , bend se izdigao na kategoriju svetske produkcije u heavy muzici. Uloživši samo svoje ruke, mozak i novac, i uz pomoć svoje ekipe, totalno d.i.y., napravili su jedan svetski spot.

BF juri taj NYHC trip, ali sa veoma aktuelnim pristupom, uparivanjem klasičnih hardkor i metal sekcija sa pažljivo biranim lokacijama u Beogradu. Svesno smućen miks, tako da sve zaliči na „neke tamo“ geografske dužine i širine, a da u stvari bude apsolutno lokalna stvar, da izgleda i zvuči moderno, a zasnovano na klasičnim osnovama. Takav pristup doduše nosi rizik da deo domaće publike pomisli da se momci tripuju da nisu „odavle“, ali s druge strane medalje biće jasno iscrtana slika o momcima koji se trude da pokažu svetu svoj grad, kao i kapacitet domaće muzičke scene da parira svemu što nam dolazi sa polica aktuelne svetske muzičke industrije.

Osim što pesma sama po sebi nosi jaku poruku, ovakvim spotom, Blankfile forsira još jedan moto: „Mi smo BFHC, mi smo ekipa!“. I ovo nije prvi put da se vode tom mantrom idejno i u praksi.

Blankfile jako često ima gostujuća pojavljivanja svojih prijatelja i poštovalaca benda u svojim spotovima. Tako su kroz Blankfile ostvarenja, osim članova drugih bendova, prošli šampion BMX-a, muzički producenti, fotografi, bajkeri, dizajneri, fitnes treneri, roleraši, pa čak i baletani.

Takvim „gostovanjima“  Blankfile priča, nekad direktno, nekad indirektno i priče tih ljudi, prikazuje realan ambijent oko njih koji, pogotovu u Srbiji, nije, niti može biti, sveden samo na muziku i samo na bendovske aktivnosti. Svi u toj BFHC priči su mnogo više od onoga što sama muzika otkriva i što oko vidi.

Pogledajte video za „Blind Spot“ u nastavku:

Najnovije vesti

Izdvajamo