fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Bitoljska grupa The Government objavila debi album

Bitoljska grupa The Government objavila debi album

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

The GovernmentBitoljska grupa The Government objavila je debi album “Razbudi me” i novi spot “Crna Zemja (Црна Земја)

Nakon višemesečnog stvaralačkog napora bend The Government iz Bitolja ovih dana objavio je album prvenac “Razbudi me” za beogradsku izdavačku kuću Take It Or Leave It Records. Ovo izdanje prati i njihov novi, peti po redu, video singl načinjen za temu “Црна Земја”.

Danas se na svim digitalnim platformama, ali i u fizičkom (CD) formatu, na tržištu pojavio dugoočekivani debitantski album po mnogima jedne od najboljih makedonskih grupa današnjice – The Government. Uz njegovu medijsku promociju stiže i premijera njihovog novog, petog video singla “Црна Земја”, koji je poslužio i kao deo soundtracka filma “Обожение” autorskog tandema Svetislav Podleshanov i Ciril Karakas. Glavni autor muzike za ovaj film je legendarni Goran Trajkoski.

Album “Razbudi me” sadrži osam autorskih kompozicija, napunjenih tekstovima sa jakim socijalnim kontekstom, inspirisanih svakodnevnim pitanjima koja muče malog balkanskog čoveka – kako živimo svoje živote kao delovi imaginarnog sistema koji nazivamo “Demokratijom”. Album sadrži iskrene i jasne poruke, nekada simbolične, nekada sarkastične, često ironične, ponekad surovo bukvalne, s jasnom namerom da dopru do što više istomišljenika.

Pet pesama urađeno je na makedonskom jeziku, dok su tri načinjene na engleskom, uz napomenu da im je jedina bitna karakteristika da prenesu poruku, bez obzira na kom jeziku. Album je snimljen u studiju Mladinskog Kulturnog Centra u Bitoli. Za tehničku podršku zahvalni su Dimitru Zirov – Zirku, miks i mastering uradio je Goran Janevski, dok se za vizuelni koncept i grafički izgled pobrinuo Zlatko Nikodinovski.

Čitav album možete poslušati na YouTube-u.