-

BIl Guld (Faith No More) rokonačelnik 55. Zaječarske Gitarijade

Bil Guld

Poznati američki muzičar i šef legendarnog benda Faith No More, Bil Guld, posetiće Rimsku carsku palatu na Felix Romuliani gde će simbolično primiti ključeve grada kao ovogodišnji rokonačelnik Gitarijade u Zaječaru.

„Čast mi je i polaskan sam ponudom da budem rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu“, ističe Guld. „Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična“.

Bil već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac naše zemlje, jer se ovde proizvodi njegova rakija „Yebiga“, koju je uspešno plasirao na američko tržište. Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji, jede isključivo naše specijalitete i druži se sa običnim ljudima.

Na otvaranju 55. Gitarijade na Felix Romuliani u sredu, 24. avgusta gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Guldu ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bil odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

Nakon ceremonije otvaranja, u Romuliani nastupa grupa OPS, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979. godine.

Gitarijada se održava od 25. do 28. avgusta na Kraljevici i ulaz na festival je besplatan. Za fanove je organizovan rok kamp, a očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona.

Najnovije vesti

Izdvajamo