-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBesplatna online radionica; Pop pobuna umetnosti

Besplatna online radionica; Pop pobuna umetnosti

Rambo Amadeus Kombank dvorana BeogradPop pobuna umetnosti je projekat u okviru kojeg će biti organizovane besplatne onlajn radionice posvećene temi angažovane umetnosti, u periodu od septembra do kraja decembra meseca, namenjene učenicima/cama završne godine srednje škole sa teritorije Srbije.

Trodnevne vikend onlajn radionice vodiće Rambo Amadeus, muzičar i eko aktivista, Prota Škart, pesnik odmetnik, Irena Ristić, umetnica istraživačica i Marčelo, pisac i muzičar.

Za prijavu za učešće u radionicama, raspisan je Javni poziv na društevenim mrežama i stranici sajta Pop Pobuna Umetnosti i otvoren je do 15. septembra u ponoć

Ovaj po svemu poseban, edukativan i zanimljiv projekat poziva srednjoškolce da postanu deo nove generacije umetnika-aktivista i zapitaju se kako umetnošću reagovati i odlučivati o svojoj stvarnosti, šta žele da budu, šta žele da kažu?

Pop pobuna umetnosti na potpuno inovativan i kreativan način želi da uspostavi inter-generacijsku saradnju i komunikaciju i kroz specifičan umetnički aktivizam, promoviše savremenu umetnost, pop i r n r stvaralaštvo sa kraja XX veka, novim generacijama srednjoškolaca.

Nove generacije, rođene u doba sankcija, ratova, a kasnije u vreme tranzicije, odrastaju na nekim drugim vrednostima, u promenjenim okolnostima i bez mogućnosti da uče od onih koji su kreirali ukuse, uticali na tok savremene umetnosti na ovim prostorima i zastupaju sve ono što je tada značilo umetnički aktivizam, kritičko mišljenje, neprilagođenost, inovativnost, pobunu!!!

U ovom kriznom trenutku bezidejnosti, besmisla, opšte apatije, pristajanja bez pogovora i odsustva svake kritike, uz veliki uticaj drugačije vrste komunikacije…inicijativa da se kroz inter-aktivne kreativne online radionice, sretnu predstavnici dve generacije i zajedno prođu kroz proces učenja i razmene iskustva….je inicijativa koja u svakom smislu predstavlja pravu „Pop Pobunu Umetnosti“

Bez predrasuda, stereotipa, razlika, granica…sa puno solidarnosti.

Projekat realizuje Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope, a podržava Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

Najnovije vesti

Izdvajamo