-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBES objavili i četvrti singl "Poslednji i prvi"

BES objavili i četvrti singl „Poslednji i prvi“

BES
foto: Bojan Hohnjec

Novosadska grupa BES objavila je i četvrti singl „Poslednji i prvi“, kao najavu albuma Periferija ljudskosti, koji je od danas u prodaji.

 Nakon prvog singla „Svetionik“ kojim je grupa BES najavila svoj dolazak na scenu, usledila su još dva, “Budi svoj” i “Krah”.

Sada i četvrtim singlom po redu ova nova novosadska četvorka najavljuje dugo očekivani album Periferija ljudskosti. Video produkcija za pesmu „Poslednji i prvi“ prepuštena je Silardu Antalu.

Pesma je inspirisana  ečakom koji boluje od dvorfizma ali je ujedno posvećena i svim osobama sa posebnim potrebama i bilo kakvim smetnjama za funkcionisanje u svakodnevnom životu. Što se samog videa tiče, izbegli smo da banalizujemo temu pa smo uradili jedan “arti” video gde će ljudi moći na više načina da razmisle o temi i interpretiraju je u svojim glavama„, kaže Saša Friš, gitarista grupe.

Grupa BES nedavno se pojavila na srpskoj rok/metal sceni. Čine je muzičari prilično poznati publici na ovim prostorima koji su svoje iskustvo sticali sa bendovima kao što su Pero Defformero, Concrete Sun, Divlje Jagode, Ritam Nereda, Brat, 357, Tales of Dark, Piknik , Armageddon i mnogi drugi.

Članovi benda BES su: Strahinja Cerovina (vokal), Saša Friš (gitara), Andraš Išpan (bas) i Luka Jelisavčić (bubnjevi).

Njihov album prvenac Periferija ljudskosti na kojem se nalazi ukupno 11 pesama, objavljen je za diskografsku kuću Multimedia Music.

Album je od danas dostupan na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online , kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Najnovije vesti

Izdvajamo