fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Bernays Propaganda se vraćaju na scenu

Bernays Propaganda se vraćaju na scenu

Kultna makedonska grupa Bernays Propaganda najavljuje povratak na scenu novim EP izdanjem, “Ништо нема да нè раздели“, koje se kao zajedničko izdanje nezavisnih izdavačkih kuća iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije – Moonlee Records, Geenger Records, Pop Depresija i Balkan Veliki pojavilo u sredu 12. decembra. 

Tokom cele karijere, od debija “Happiness Machines” (2009) do poslednjeg studijskog albuma “Politika” (2016), Bernays Propaganda ostali su verni svojoj filozofiji da ništa nije zabranjeno i da se na svaku nepravdu mora reagovati. Angažovani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente, tri nuklerna reaktora energije i ritam koji vam ne dozvoljava da stojite po strani, to su bili i ostali BP – na svakoj pesmi, EP-u, albumu i koncertu.

EP “Ништо нема да нè раздели” sadrži tri pesme – “Mojata Marija”, “Kerka na gladot” i naslovnu temu, koje su snimljene u skopskom “Studiju 1060” sa novom postavom Bernays Propaganda, u kojoj se, pored Kristine Gorovske, Vaska Atanasoskog i Denija Krsteva, nalaze i Rade Jordanovski i Kristijan Lafazanovski, a kao gosti se pojavljuju ugledni jazz gitarista Toni Kitanovski i legendarni Mike Watt (Minutemen, fIREHOSE, The Stooges). EP “Ништо нема да нè раздели” je najava za novi album, “ВТОРA МЛАДОСТ, ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА”, koji će se pojaviti tokom 2019. godine.

Album se može besplatno preuzeti ovde.