-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Beogradska premijera dokumentarnog filma "Limunovo drvo"

Beogradska premijera dokumentarnog filma “Limunovo drvo”

limunovo_drvoNakon Vranja, dokumentarni film “Limunovo drvo“, biće prikazan u beogradskoj Akademiji 28, u subotu, 23. aprila.

Film “Limunovo drvo” dokumentuje i beleži svedočenja o kultnoj muzičkoj grupi koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine.

Dvojica, danas živih, osnivača benda i njihovi prijatelji i saradnici, prisećaju se tog kreativnog razdoblja. Iako nisu objavili nijedan album, kroz svedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz sveta rok muzike i umetnosti, razotkriva se zbog čega je ”Limunovo drvo” jedan od najvažnijih srpskih muzičkih sastava. Sve to, potkrepljeno je i unikatnim snimcima sa njihova dva koncerta (jedan je iz 1978. godine, a drugi iz 1979. godine) na kojima se jasno čuje neponovljiva energija i originalni autorski pečat.

U filmu učestvuju Nebojša Pajkić, Milutin Petrović, Branimir Lokner, Srđan Gojković, Dušan Kojić, Momčilo Rajin, Zoran Lesendrić, Ljubomir Jovanović, Petar Janjatović, Zoran Radomirović, Dragomir Mihailović, Dubravka Marković, Miroslav Dukić, Vladimir Janković, Dušan Vesić, Sandra Rančić, Milan Stefanović, Jadranka Janković, Ivan Ivačković, Aleksandar Žikić, Dragan Ambrozić i Ivana Kronja.

Za scenario, kameru, montažu i režiju zaslužan je Branko Radaković, čiji je ovo peti dugometražni film.

Projekcija će početi u 20h, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Akademije 28 po ceni od 500 dinara, dok će se na dan projekcije ulaznice prodavati za 600 dinara.