-

Bend Sputñik konačno objavio debi album

Sputnik

Posle 3 godine komponovanja i čak 5 godina snimanja i produkcije, izašao je dugo očekivano debi izdanje “A Memory of Fire” novosadskog elektro-rok benda Sputñik pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Take Ot Or Leave It Records.

Bend baštini tradiciju indie rocka i elektropopa iz poslednje četiri decenije, crpeći iz svake decenije ono što im se dopada, i pevajući na engleskom jeziku u svojoj specifičnoj “crossover” varijanti. U sklopu promocije grupa je objavila i čitav set video singlova.

Iako su sve pesme nastale u periodu 2013-2015, osim “The Drinkable World”, koja je iz davne 2000. godine, trebalo nam je vremena za usnimavanje svih elemenata, trekova, vokala, gitara… produkciju i postprodukciju. Album ima 13 pesama, kao što će i svaki sledeći album imati, i da, u tome ima skrivenog značenja. Prvi deo albuma su pesme srednje brzine, a zatim se kreće prema kulminaciji, da bi se na kraju ugasio, poslednjom pesmom koja je istovetna kao i prva, osim što je po tonalitetu nešto niža i sporija po ritmu – kaže Žikica Milošević, frontmen benda.

Bend danas čine Žikica Milošević (vokal, daire), Vladimir Čudinov (gitara), Viktor Vinaji (bas), Kiril Bojko (gitara, sintisajzer), Valerija Nesterova (vokal), kao i Nevena Reljin (vokal) na festivalima i većim svirkama.

Najnovije vesti

Izdvajamo