-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBend Pajperov smijeh objavio spot u saradnji sa mladom vizuelnom umjetnicom

Bend Pajperov smijeh objavio spot u saradnji sa mladom vizuelnom umjetnicom

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Alternativni rok bend Pajperov smijeh iz Banjaluke predstavio je video-spot za numeru „Svjetla su daleka„, koja se našla na nedavno objavljenom maksi singlu „MoStar Trek“.

Iako bend postoji već 13 godina, riječ je o njihovom prvom spotu u karijeri, čiju režiju potpisuje mlada vizuelna umjetnica Tajana Dedić Starović. Po Tajaninim riječima, do saradnje je došlo nakon što su članovi benda Pajperov smijeh pogledali njen kratki film „Šljiva u novembru“.

Inače, pored numere „Svjetla su daleko“ na maksi singlu „MoStar Trek“ nalazi se i pjesma „Zupčanik“, a obje su snimljene u studiju Muzičkog centra „Pavarotti“ u Mostaru. Podsjećamo, Pajperov smijeh je snimanje dobio kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na trećem izdanju mostarske gitarijade „Na putu za jug“.

Takođe, Pajperov smijeh će 5. decembra održati samostalni koncert u K.S.E.T. pabu u Banjaluci i tom prilikom će predstaviti dvije nove pjesme, sviraće i stare materijale, ali i najnovije numere, koje će se naći na nadolazećem albumu benda.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a čine ga Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković (gitara) i Dane Marjanović (gitara/prateći vokal). Do sada su objavili album „Od sjene do sunca“ i EP „EPP“.