fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Bend Mahatma objavio spot za "Reason I Quit"

Bend Mahatma objavio spot za “Reason I Quit”

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Mahatma
Mahatma predstavlja videospot za novi singl “Reason I Quit”.

“Reason I Quit” je treći singl s novog albuma “Love and Music” i dostupan je u digitalnom obliku na bandcamp stranicama benda. Cijeli album “Love and Music” bit će objavljen na Bandcamp stranici benda 1. svibnja, na Međunarodni praznik rada.

Pjesma donosi nešto žešći zvuk i tešku atmosferu, koja ponajbolje opisuje depresivnu i tmurnu svakodnevicu današnjeg čovjeka koji je koncentriran isključivo na sebe i lišen bilo kakvih ideala. Sociološka eksplozija omnipotencije uvodi nas u svijet virtualne realnosti koji je u potpunosti iskrenuo stvarne vrijednosti i dodatno nas udaljio od istine. Bacite svoje televizore, ustanite i izađite u stvarni svijet. Dajte otkaz ovom masovnom ludilu i kontroli. Crvena pilula ili plava? Izbor je samo na vama. Važno je zapamtiti, nakon buđenja nema povratka.

Videospot je sniman u koncertnoj dvorani ZCUK Regenerator u Zaboku kultnom mjestu na kojem je puno bendova prolilo znoj. Želja je bila postići to stanje benda u kojem ne postoji ništa drugo osim Ovdje i Sad, a za to je bilo potrebno puno sviranja i alkohola. Za produkciju je zadužena bila ekipa iz Metal View produkcije. Na spotu su radili Hrvoje Baudoin (režija, montaža) i Domagoj Spaić (kamera). Nema make upa, nema stilista, nema specijalne rasvjete. Samo rock and roll.

Muziku za singl „Reason I Quit“ je komponirala i aranžirala Mahatma, a tekst je napisao basist Luka Juranić. Muziku je snimio i miksao Dražen Završki, a produkciju potpisuje Mahatma. Mastering je radio Goran Antović.

Podsjećamo, nakon desetogodišnjeg izbivanja sa scene Mahatma se polako vraćaju novim albumom „Love and Music“ koji donosi Mahatminu karakterističnu granđersku dušu dodatno oplemenjenu dugogodišnjim istraživanjem raznolike glazbe. Na albumu se nalazi 11 pjesama. Kao najavni singl Mahatma je predstavila video spot, snimljen u Beogradu, za pjesmu “I Play You Vibrate“. Spot za pjesmu „I Play You Vibrate“ osvojio je nagradu za najbolju fotografiju na Split Spot festivalu 2015. Kao drugi spot Mahatma je predstavila spot za pjesmu “Feel So Fine“ koji je snimljen s longborderima na Sljemenu iznad Zagreba i koji je ušao u izbor najboljih spotova za 2015. godinu prema izboru portala Soud Report.

Bend Mahatma iz Hrvatskog zagorja postoji od 2000. godine, a na samom početku izdali su dva izdanja, LP „motorpeople“ 2001. te EP „format c:“ 2004. godine. Dvije pjesme „Visitor“ i „Let Life“ izlaze na kompilaciji najboljih alternativnih bendova iz Hrvatske koju je 2006. izdao Dallas Records pod nazivom “New Underground: Hard Hitters From Croatia”. 2006. godine Mahatma započinje rad na svojem 3. studijskom izdanju „Love and Music“. Uz vrlo rijetke koncertne nastupe rad na albumu se proteže na osam godina, od kojih dvije i pol u studiju. Originalna postava benda zadržala se sve do danas, a čine ju Dražen Završki – vokal i gitara, Marko Tršinski – bubnjevi, Saša Bunić – gitara i Luka Juranić – bas.