-

Bend Kora predstavio spot za pesmu „Krenem“

KoraBend Kora objavio je treći spot sa aktuelnog albumaKome da priznam“ (Menart), objavljenog krajem pretprošle godine.

Vizuelni identitet dobila je numera “Krenem”, jedna od sigurno najboljih pesama ove beogradske grupe.

Pesma “Krenem“ je, meni lično, najdraža sa našeg drugog, aktuelnog albuma. Zato smo se i potrudili da spot bude najbolji do sada, što mislim da smo i uspeli kaže pevač i frontmen benda Kora, Goran Čamdžija.

Spot je sniman na četiri lokacije i svaka nosi drugačiju poruku. Pored članova benda Kora u spotu glume Sonja Kovačev i u ulozi devojčice Ana Sabovljević.

„Prvo smo snimali u Beočinu, napuštenom Špicerovom dvorcu, čija je izvorna lepota došla posebno do izražaja u delovima spota u kojima se pojavljujemo Sonja Kovačev i ja. Zatim na splavu “Dve reke“ u toku noći punog meseca, koji se vidi u daljini. Takođe, u prirodi su snimljena dva segmenta koji oslikavaju najnežnije momente pesme. Siguran sam da nam je ovo najkreativnije video ostvarenje, s obzirom da smo koristili obilje kostima i atipične lokacije kako bi što više dočarali bajkovitost priče“

Bend Kora poznat je po tekstovima koji često opisuju unutrašnja stanja svakog od nas. Njihove teme su ljubavne, sukobi sa samim sobom i generalno odnosi sa drugim ljudima.

Kao i tekst pesme “Krenem” tako i spot ima višeslojno značenje, smisao i poetiku. Želja nam je bila da damo što više prostora slušaocima i gledaocima da kreiraju sopstvenu sliku o pesm kaže Goran Čamdžija.

Spot je nastao kao rezultat dugogodišnje uspešne saradnje benda sa emisijom “Bunt” i Bunt rok festivalom na čijem je prvom izdanju osvojio drugo mesto.

Realizovan uz podršku Sokoja – Organizacije muzičkih autora Srbije. Autori spota su Branka Glavonjić i Marko Đukić.

Najnovije vesti

Izdvajamo