fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Bend Jall aux yeux snimio singl s Johnom iz M.O.R.T.-a

Bend Jall aux yeux snimio singl s Johnom iz M.O.R.T.-a

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Bihaćki bend Jall aux yeux koji stvara autorsku glazbu na francuskom jeziku snimio je spot za pjesmu “Je te cherche” (Tražim te) sa Johnom iz sinjske grupe M.O.R.T. Ovo je treći singl benda (uz “La peste” i “Je m’en lave les mains”) koji najavljuje album prvijenac koji je već snimljen, te će biti objavljen u prvoj polovini drugog mjeseca.

Nakon objavljivanja albuma slijedi promocija i svirke po regionu. Album je sniman u Mostaru (studio Pavarotti) i Bihaću (studio Amadeus). Prijateljstvo Jure (gitariste benda Jall aux yeux) i Johna traje još od studentskih dana u Zadru, gdje su dijelili prostorije doma, hrenovke, besparicu kao i ljubav prema glazbi. Do suradnje je došlo prilično jednostavno.

Johnu je ideja predložena na Demofestu u Banjaluci, gdje je Jall aux yeux sudjelovao u takmičarskom dijelu, a on je to odmah prihvatio. Kasnije je napisao tekst za svoj dio pjesme, došao u Bihać i u jednom danu snimio vokale i spot. Što to traže i jesu li pronašli Jall aux yeux i John pogledajte i poslušajte u spotu.

“Ja sam putovao iz Sinja u Zagreb gledajući svoja posla kad me u Korenici zaskočila banda maskiranih Francuza. Stavili su mi pivo u ruku i prošvercali me preko granice u Bihać da u jedan dan snimim pjesmu i spot. Ostatak tog traumatičnog iskustva ću iznijeti u svojoj slijedećoj autobiografiji Pola listine“, rekao je John (M.O.R.T.).