-

Bend Fauna predstavio tekstualni video

foto: Denis Komljenović

Novo ime na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni, grupa Fauna, objavila je tekstualni video spot za svoj prvi singl naslova „Kaliko“.

Osnovan i pokrenut kao duo projekat, Fauna od kraja 2017. radi na svojim nadolazećim pesmama. Ime iza kojeg se kriju Iva Čupić i Kristijan Cindrić, dvojac je koji stvara osnovu i esenciju benda, a njihova muzika je kreativni odušak kroz koji izražavaju svoje misli, osjećaje i emocije. U pogledu žanrovskih odrednica, Fauna na domaću scenu donosi nešto potpuno novo, a istovremeno i nešto vrlo dobro poznato. Okviri su to nečeg što možemo nazvati sneni, art- ili psihodelični pop, ali iznad svega toga Fauna se uspeva izdvojiti te nametnuti svoju ideju i viziju.

Nakon što određeno vreme provode razvijajući ideje i u stvaranju pesama samostalno, Cindrić kao autor muzike i aranžmana te Čupić kao autorka tekstova i glavna vokalistkinja, uviđaju potrebu i prvenstveno izuzetnu priliku da svoj prvobitni projekat prošire, kako bi pesmama dali prostora i mogućnosti koje i zaslužuju. Za aranžmane koji postaju sve zahtevniji i muziku koja postaje višeslojna i progresivnija nije preostalo drugog rešenja te je bilo potrebno okupiti dodatne ljude i stvoriti pravi bend.

Tako se tokom 2018. godine autorskom duetu Fauna pridružuju još i Mirna Čupić (vokal, gitara), Beata Grobenski (gitara) te Matko Podobnik (bubnjevi), čime se cela ideja i sva nastojanja upotpunjuju. Nakon nekoliko meseci proba i uvežbavanja autorskog materijala, bend počinje raditi na snimanju i produkciji muzike. Prvi rezultati vidljivi su u obliku pesme odnosno prvog pravog studijskog singla „Kaliko“.

Najnovije vesti

Izdvajamo