-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBend Daliborovo Granje album „Hainin” stavlja u prodaju na CD u ograničenom broju

Bend Daliborovo Granje album „Hainin” stavlja u prodaju na CD u ograničenom broju

Daliborovo Granje - Hainin

Međimurski četveročlani psihodelični post rock bend Daliborovo Granje album „Hainin” stavlja u prodaju na CD-u u ograničenom broju, ali i najavljuje skori izlazak limitirane vinilne tiraže.

Daliborovo Granje kroz isključivo instrumentalnu formu korištenje osnovnih rock instrumenata diže na novu razinu, dajući svojoj glazbi snažan osobni pečat inspiriran etno glazbom ovih prostora, što se jasno osjeća na drugom studijskom albumu „Hainin”. Ispreplitanje orijentalnog melosa, ritma i motiva arhaične književnosti s prostora bivše države bend stavlja uz bok progresivnijim predstavnicima srodnog glazbenog izričaja.

Objavljen krajem prošle godine za diskografa Dostava Zvuka „Hainin” je uhvatio pažnju švedskog YouTube kanala „Underrated Albums” na kojem je u kratkom roku s trenutnih četvrt milijuna pogleda postao drugi najslušaniji album u posljednjih deset godina otkako kanal promovira skrivene EP i LP dragulje svjetske glazbene scene.

„Kao fanovi dobrog vina, pustili smo da nam pjesme na neki način dozrijevaju, kao vino, nekoliko godina prije nego ih izbacimo i to se očito isplatilo. Interes je velik pa smo se zasad odlučili na limitiranu količinu CD-a, a kroz neko kraće vrijeme naša će se glazba po prvi puta naći na vinilu, čemu se posebno veselimo. Na svojoj Facebook stranici ćemo ovih dana objaviti više informacija o prodaji i narudžbi izdanja.” – objašnjavaju iz Daliborovog Granja.

Album je bend snimio u Barakama Čakovec, a naslovnicu također potpisuje Daliborovo Granje. Flauta s prvog albuma zamijenjena je trubom koju je odsvirao Tomica Oskoruš, mix i master bili su povjereni sve zapaženijem producentu Leonardu Klaiću. Album je dostupan na Bandcampu i YouTube kanalu izvođača i na svim streaming servisima.

Najnovije vesti

Izdvajamo