-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBend Baltazar objavio je video za pjesmu "Dokazi"

Bend Baltazar objavio je video za pjesmu „Dokazi“

Sa albuma „Pogled broj 13“, objavljenog početkom godine, istarski rockeri Baltazar predstavljaju peti singl „Dokazi“. Pjesme koje su izlazak u javnost čekale sedam godina, odležale su poput dobrog vina i na domaću scenu donijele nabrijan i žestok zvuk, objedinjen u pravu rock poslasticu.

Pjesma „Dokazi“ govori o traženju raznih dokaza oko nas, dok pritom zapostavljamo one koji se nalaze u nama samima. Kad malo zastanemo i uronimo dublje u svoju nutrinu, počinjemo shvaćati da se većina toga za čime tragamo na raznim stranama, već nalazi u nama, a dokaz za to je sâmo naše postojanje.

Muziku i tekst potpisuju Tonči Horvat Hus i Leo Anđelković, dok su im se na aranžmanu pridružili i ostali članovi benda Danijel Teodorović (bas) i Damir Medić (bubanj).

„Obzirom da je za većinu našeg prvog albuma „Nemirno dijete“ Hus imao već gotove pjesme, „Dokazi“ su nastali kao spoj naših zajedničkih struja i to za vrijeme dok je većina prvog albuma bila gotova, stoga smo odlučili da ju stavimo na idući album. To je također poslužilo kao inspiracija da se i ja priključim na autorskoj razini, o čemu prije toga nisam toliko niti razmišljao. Svakako jedna od najdražih pjesama u našem dosadašnjem stvaralačkom svijetu.“ – o pjesmi kaže jedan od njezinih autora, Leo Anđelković.

Najnovije vesti

Izdvajamo