fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Bečej dobija Plato Vlade Divljana

Bečej dobija Plato Vlade Divljana

Vlada DivljanČlanovi bečejske rok grupe Eva Braun pokrenuli su inicijativu da Plato ispred Gradskog pozorišta u Bečeju ponese ime Vlade Divljana.

“Mislili smo da bi bila dobra ideja da se to desi upravo u Bečeju je jer je Vlada Divljan nakon povratka iz Australije prvi povratnički koncert održao upravo u Gradskom pozorištu pored ovog platoa i prelomio da se ponovo vrati u svet muzike. Mislili smo da u svemu tome ima i neke simbolike. S druge strane mislim da je on osoba koja u svakom slučaju to zaslužuje”, kaže Goran Vasović-Vaske, pevač i bas gitarista Eve Braun.

Po rečima člana opštinske Komisije za dodelu imena ulicama i trgovima u Bečeju Dalibora Kekića, inicijativa već ima podršku njegovih kolega iz opštinskog veća kao i predsednika opštine Vuka Radojevića. Tom prilikom izjavio je:”Ono što je bitno je da se sve dešava u momentu kada renoviramo gradski Trg a u planu imamo i renoviranje fasade Gradskog pozorišta. To nam je dalo ideju da i sam Plato, koji će se verovatno, posle svih procedura zvati po Vladi Divljanu, upristojimo kako bi bio na nivou imena velikana naše pop-rok muzike”. Vasović dodaje i da ovu inicijativu podržava i Dina, supruga Vlade Divljana..

U međuvremenu, rodila se i ideja da se svakog 10. maja, na dan rođenja Vlade Divljana, ubuduće održavaju rok koncerti na ovom Platou.