-

Bas i Stega uskoro na Balkanrock Sessions

Bas i stega Balkanrock Sessions Live Concert

Nova sezona online koncerata po nazivom “Balkanrock sessions” je uveliko u toku i možete ih gledati bilo kada na Youtubeu. Na svake dve sedmice možemo očekivati novog izvođača, a 4. aprila na njihov kanal stiže sastav iz Pančeva, Bas i Stega.

Bas i Stega je melodična instrumentalna četvorka koja je za sada objavila dva studijska izdanja „Nova Stvar“ (2015.) i „Negde daleko“ (2019.). Bend je pri kraju sa novim albumom koji planiraju da objave do kraja ove godine, a na Balkanrock Sessionu će nam premijerno predstaviti neke od tih pesama.

Bas i stega je veliki naslednik bendova poput Darkvud Daba i ostalih koji su na ovim prostorima negovali zvuk elektronike na pravim instrumentima, gde semplovi samo služe kao mala pomoć. Ovo je zvuk budućnosti i zvuk koji može da spoji najrazličitije moguće ljude sa šarenim muzičkim ukusima. Publika bi trebalo da postane svesna njihove moći da šire zvuk koji će pomiriti netrpeljivost rokera prema elektronici, ali i nezainteresovanost rejvera prema muzici koju oni smatraju za „masnu“ i zastarelu.
Mladen Milošević

Podsećamo, serijal online koncerata Balkanrock Sessions startovao je sredinom prošle godine koncertom velikog crossover sastava Eyesburn. Posle toga su nastupili i Moussaka, Obojeni Program, Bolesna Štenad, Ida Prester, Funk Shui i Naked. Dok u novoj sezoni do sada smo mogli da slušamo Keni nije mrtav i Bullet for a Badman.

Sve pomenute bendove možete pogledati u bilo kom trenutku na Youtubeu i
poslušati i na ostalim muzičkim platformama kao što su Deezer, Spotify, Apple Music i Tidal.

Ne zaboravite, 4. aprila na Youtube kanal Balkanrocka stiže Bas i Stega.

A do tada vas može zabaviti fenomenalni makedonski trio – Funk Shui!

Najnovije vesti

Izdvajamo