-

B#ART i Marko Louis zajedno za besplatno muzičko obrazovanje mladih

Besplatne muziče radionice Feedback

Osam nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, koje besplatno pružaju umetničko, odnosno muzičko obrazovanje deci i mladima, jačaju procese socijalne inkluzije i doprinose pomirenju u regiji, podržala je regionalna mreža B#ART – Balkan Art Connection.

Superar, AkustikUm, Sarajevo Drum Orchestra, Ri Rock, Štek House, Voice, Nebograd i Femix od 2019. zajednički rade uz stručnu podršku muzičkog producenta Marka Louisa.

„Mnogo sam srećan da sam deo projekta B#ART i da razmenjujem svoja iskustva sa muzičarima i organizacijama koje kroz muziku pozitivno deluju na razvoj društva. Svaki naš susret je bio veoma produktivan i inspirativan. Svaka organizacija iz ovog projekta je različita i unikatna. Uz kreativno druženje, posvećenost, razumevanje i timski rad nastao je zajednički zvuk koji se veoma dobro čuje na obradi legendarne pesme “Ironman”. Entuzijazam, sloboda razmišljanja i želja za druženjem pokazala je da granice ipak ne postoje koliko god da su stvarne. Radujem se sledećoj obradi i ponovnom susretu sa organizacijama B#ART mreže“ izavio je Marko Louis.

Misija B#ART mreže je stvaranje ekosistema koji jača one organizacije koje kroz umetnost menjaju društvene tokove kroz zajedničko stvaralaštvo, razmenu znanja i iskustava, do stvaranja većih mogućnosti partnerskim organizacijama za pristup finansiranju i održivosti.

“Raznolikost je naša snaga! B#ART dokazuje da biti različiti i drugačiji nije prepreka, nego prednost. Naš krajnji cilj je povezivanje i osnaživanje mladih ljudi kroz umjetnost. Uprkos novonastaloj situaciji, mi i dalje radimo na svom zajedničkom cilju jačanja i širenja mreže. Kako u vrijeme koronavirusa razvijati kreativnost kod djece i mladih ljudi? Kako povezati mlade ljude iz različitih država u regionu kada ih politike konstantno razdvajaju? U društvima država regiona ne pridaje se velika pažnja osnaživanju ranjivih skupina i marginaliziranih grupa. B#ART traži odgovore na ova pitanja. Kroz online radionice o izgradnji povjerenja, te produkciju pjesama, B#ART jača i promovira važnost inkluzije u društvu, važnost pomirenja u regiji, te stvara umjetnosti koja nam sve to omogućava “ – izjavile su inicijatorke projekta B#ART, Klaudija Bilić-Selmanović, Irena Klissenbauer i Stela Vasić.

Najnovije vesti

Izdvajamo