-

Baobab predstavlja „Brooklyn-Arilje“ i najavljuje novi album

Baobab
Ariljska grupa Baobab, predvođena gitaristom i pevačem Mišom Petrovićem, ima novi singl „Brooklyn-Arilje“ i najavljuje album za kraj godine.
Pesma je dostupna na zvaničnim bandcamp i Youtube kanalima benda, a od 9. jula i na svim digitalnim platformama.
Od odličnog EP-a „Sloboda neće sama doći“ (2020) do danas, Baobab je pretrpeo neke personalne promene ali je napisano i desetak novih pesama. „Brooklyn-Arilje“ je prva od tih novih pesama, više „prljava“, više rokerska nego pesme na poslednjem izdanju, a ako je referenca za njihov zvuk grupa Wilco, onda je ovo bliže njihovom debiju „A.M.“ i nasleđu Uncle Tupelo, nego kasnijim radovima Džefa Tvidija.
„Baobab nastavlja kao trio u svojoj električnoj formaciji. Nenad Božić koji je bio u grupi poslednje 4 godine odlučio je da ode svojim putem i mi mu želimo svu sreću i uspeh. Pesma „Brooklyn-Arilje“ je prva snimljena i biće deo albuma koji će nadamo se izaći do kraja godine. Studio OFF je i ovoga puta bio dobar domaćin. U ovoj pesmi, glavni junak se budi u Arilju ali sećanje na noć u Bruklinu je toliko jako da on veruje da je pronašao rupu u vremenu i da je u isto vreme na dva u svemu različita i daleka mesta. Ipak, zaključuje da je dobro biti budan bilo gde… Rokenrol ima tu snagu. Naravno, to je njegov osećaj a vi dragi slušaoci pustite muzici da vas vodi gde god,“ kaže Mišo Petrović.
Grupa Baobab postoji više od dve decenije, a svoj prvi DIY album “Pesme iz babine kuće” objavili su još 1998. godine. Uz brojne promene članova i pauze koje su trajale i po nekoliko godina, Baobab sada objavljuje muziku za svoju dušu i na radost mnogobrojnih ljubitelja ariljske psihodelije pomešane sa muzičkim nasleđem Boba Dilana, Nila Janga, The Band, Wilco…
Poslušajte pesmu „Brooklyn – Arilje“ u nastavku.

Najnovije vesti

Izdvajamo