fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Banjalučki Shanghai Street Fight predstavio spot za "Fisherman's Tale"

Banjalučki Shanghai Street Fight predstavio spot za “Fisherman’s Tale”

Shanghai-Street-FightBanjalučki sastav Shanghai Street Fight je objavio spot za pjesmu “Fisherman’s Tale”, koju je ova petorka predstavila publici kao singl prije nekoliko mjeseci.

Spot je, zapravo, kompilacija snimaka sa nekoliko nastupa koje je bend održao u protekloj godini, počevši od Jelen Demofesta 2014, a u spotu se osjeti specifična atmosfera koju bend pravi na koncertima, bez obzira da li sviraju pred nekoliko hiljada ili nekoliko desetina ljudi. Kako u bendu ističu njima to i nije toliko bitno, jer sviraju za svoju dušu i podjednako vole male klupske svirke, gdje atmosfera dolazi do usijanja i velike koncerte na kojima je njihov karakterističan zvuk u punoj snazi.

Spot su radili sami članovi benda, preciznije pjevačica Vanda Govedarica i gitarista Bojan Tomić, a snimci su napravljeni kako profesionalnom opremom, tako mobilnim telefonima, koje su fanovi velikodušno ustupili bendu. Materijal je skupljan godinu dana, a spot karakteriše “uradi sam” pristup.

Shanghai Street Fight postoji od 2011. godine, a njihov specifičan zvuk je mješavina rocka, punka i bluesa. Trenutno rade na svom albumu prvencu koji treba izaći do kraja godine.