-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Banjalučki muzičari obradili pjesmu Sopota

Banjalučki muzičari obradili pjesmu Sopota

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Djordje, Maja, Sasa & TikiNesvakidašnja saradnja banjalučkih muzičara, uspješnih učesnika Demofesta, rezultirala je sjajnom obradom pjesme “Zovi me” sastava Sopot, koja je za ovu priliku dobila i prateći video.

Za vokalnu interpretaciju ove žestoke i energične verzije zaslužna je operska pjevačica Maja Dobrijević Manojlović, koja je nastupala na prvom Demofestu, kao članica sastava Grof Đuraz i Gospoda, koji je tada osvojio nagradu publike.

“Čula sam pjesmu dok je još bila u radnoj verziji, jer je ‘Sopotnik’ sniman kod nas u studiju. Od prvog momenta pjesma je postala moj favorit na albumu, a moja prva misao je bila: ‘Želim pjevati prateće vokale na ovoj pjesmi. Tako je i bilo. Bekove sam otpjevala, a kada sam dobila ideju da radim covere pjesama banjalučkih bendova, pjesma ‘Zovi me’ je bila ‘pod moranje’. Mislim da smo uradili dobru stvar”, navodi ona.

Među prvima koji su se oduševili obradom je i Petar Topalović, vokal Sopota i autor pjesme “Zovi me”. “Osjećam se kao da mi je rođendan. Ljudi, svaka čast. Ne mogu da vjerujem da ste ovoliko truda uložili. Živjela banjalučka scena!”, prokomentarisao je Topalović.

Ninoslav Dobrijević Tiki, bio je zadužen za bas linije, a kao član grupe Neuro bio je pobjednik je petog Jelen Demofesta 2012. godine. Upravo u njegovom studiju “Digital Boyler” snimana i miksana pjesma “Zovi me”.

I tu nije kraj, jer su među ekipom koja je snimila ovu obradu gitarista Saša Rogić, kao i bubnjar Đorđe Stanivuković, inače članovi metal sastava Tanker, pobjednika drugog Demofesta iz 2009. godine.

“Iskreno, Maja i ja se već godinu-dvije dopisujemo i planiramo da pravimo pjesmu. Čak je i bilo nekih nacrta, prvih nota. Ali, mi čak ne možemo ni da odaberemo žanr koji bi radili, znamo samo da hoćemo da sviramo. Onda je bukvalno preko noći došao poziv od Maje i Tikija da se radi obrada ‘Sopota’ i da im treba teža, žešća gitara. Samo sam pitao koja je pjesma u pitanju i poslije par dana smo bili u studiju i snimali. Nadam se da ćemo raditi još, ideja ima uvijek mnogo, ali sačekaću ipak sa najavama, jer ima dosta posla oko svega”, kaže Rogić.

Inače, video za numeru “Zovi me” urađen je u “Digital Boyler” produkciji, za kameru i montažu spota bila je zadužena mlada banjalučka umjetnica Tea Jagodić, a za režiju Ninoslav Dobrijević.