fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Balkanrock obara rekorde posećenosti!

Balkanrock obara rekorde posećenosti!

Priča o portalu Balkanrock počela je pre 14 godina u Nišu i od tada vam neprekidno delimo naše tekstove i galerije fotografija iz sveta regionalne i svetske muzike. Od početka, pa do dana danas, Balkanrock čine isključivo volonteri kojih sada ima pedeset. Na ovom uzbudljivom putovanju kome se kraj ne nazire, Balkanrock okuplja i spaja sve ljubitelje dobrog zvuka, pre svega rokenrola, punka, metala, alternative i drugih sličnih pravaca. 

Na takvom putovanju, prirodno je bilo da sebi postavimo određenje standarde, a zatim oborimo sopstvene rekorde. April mesec 2020. godine oborio je nekoliko njih i postao najposećeniji mesec u istoriji portala sa 157.000 pregleda. Pored toga, portal je otvorilo 78.000 različitih posetilaca i taj broj iz meseca u mesec raste. Ako se osvrnemo na podatke iz istog perioda prošle godine, ovi rekordi predstavljaju rast od 50%. Posebno nam greje srce činjenica da po Googleovom Analytics alatu vidimo i rast u posetama mlađe publike, koja dolaskom novih alternativnih bendova ima sve više interesovanja za naše sadržaje.

Svesni smo da ove brojke ne zvuče impresivno ukoliko se uporede sa sajtovima velikih medija ili svetskih muzičkih publikacija, ali želimo da istaknemo koliki je ovo uspeh za našu zajednicu. Predstavljamo kulturnu organizaciju jednog dela Evrope i pišemo o muzici koja je izgubila svoju popularnost, a mejnstrim mediji joj posvećuju sve manje pažnje. Odluka Vlade Srbije da rebalansom budžeta usvoji 0 dinara za kulturu je još jedan korak nazad i udarac na sve kulturne zajednice.

Imajući sve to u vidu, kada pogledamo rast interesovanja i vašu posvećenost, presrećni smo. Beskrajno smo zahvalni vama, našim čitaocima, bez kojih ova zajednica ne bi postojala, bez kojih bastioni kulture oličeni u nezavisnim portalima ne bi imali dovoljno ampera da uključe to prekopotrebno svetlo na kraju mnogih tunela. Beskrajno smo vam zahvalni i možemo samo da se nadamo da ćete nas čitati i dalje. Mi ćemo, kao i do sada, dati sve od sebe da vam tu vernost opravdamo i uzvratimo sadržajem, novitetima, humorom, ali i tačnošću i proverljivošću informacija.

Hvala vam od srca i ostanite verni rokenrolu!