-

Balkanrock i Mascom nagrađuju: Osvoji „Legacy The Very Best of Bowie“ na vinilu

David Bowie LegacyU saradnji s izdavačkom kućom Mascom Records poklanjamo vam jedan primerak kompilacije najvećih hitova Davida Bowieja pod nazivom „Legacy: The Very Best of Bowie„, i to na dvostrukom vinilu. Nagradna igra traje do 15. novembra.

U okviru akcije „Mesec Dejvida Bouvija“ koja traje od 25. okrobra do 25. novembra i u toku koje će izdanja Davida Bowieja biti dostupna na popustu do 30% u MASCOMSTORU i online prodavnici mascom.rs.

Vinil koji poklanjamo, „Legacy“, je poslednja vrlo brižno i sveobuhvatno sastavljena kompilacija Bowievih najvećih i najprepoznatljivijih pesama zaključno sa numerama „Lazarus“ i „I Can’t Give Everything Away“ sa poslednjeg albuma „Blackstar“, objavljenog neposredno pred njegovu smrt 2016. godine.

David Robert Jones, poznat pod pseudonimom David Bowie, bio je jedan od najpoznatijih svetskih muzičara. Njegova karijera trajala je više od pet decenija, bio je član više od 10 bendova, prodao je više od 140 miliona albuma, a njegov svojevrsni „pečat“ bili su otmeni lepršavi duh, magnetski šarm i harizma, te sklonost ka igranju sa stilom i imidžom. Bio je poput kameleona, poznat po dramatičnim kostimima i često neobičnom scenskom šminkom. Njegov najprepoznatljiviji stil nastao je na albumu „Aladdin Sane“ gde je na omotu bio njegov lik sa karakterističnom šminkom koja je postala njegov zaštitni znak. Njegov život bio je prepun kontroverzi i paradoksa.

O njegovom životu, smrti i delu govori se još uvek i to sa istim žarom kao kada je svet napustio 2016. godine. Zašto je to tako, vrlo je očigledno – većina muzičkih stvaralaca, bilo da su „u podzemlju“ ili prate „glavne tokove“, na ovaj ili onaj način mnogo toga duguje upravo Bowieu, a na to treba dodati da je čovek još od samog starta gradio bazu fanova u svim mogućim krugovima. Stalno je bežao od opštih mesta, kopajući do neslućenih dubina o svakoj temi koju je istraživao i kasnije implementirao u muziku, Miloš Cvetković, novinar Balkanrocka.

Sve što treba da uradite kako biste učestvovali u nagradnoj igri je da se sabskrajbujete na Balkanrock Youtube kanal, podelite na svoj zid naš Facebook post i u komentaru ispod naše objave tačno odgovorite na postavljeno pitanje. Nagradna igra traje do 15. novembra, a srećni dobitnik će biti odabran nasumičnim izborom. Takođe, nagradna igra je ograničena na Srbiju, a pobedniku će album biti dostavljen poštom.

Srećno :)

Najnovije vesti

Izdvajamo