-

Balkanrock festival raspisao konkurs za mlade bendove

U cilju promovisanja rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova Udruženje građana Balkanrock raspisuje konkurs za učešće neafirmisanih autorskih bendova na Balkanrock festivalu koji će se 15. septembra održati u dvorištu Univerziteta u Nišu (Banovini).

Pravo učešća imaju svi demo bendovi sa niškog područja koji nemaju zvanična izdanja (tu ne spadaju samostalna EP i Demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama). Od bendova se očekuje isključivo autorski repertoar u trajanju od 15 minuta, koji će izvesti u dvorištu Univerziteta u Nišu (Banovini).

Zainteresovani bendovi trebalo bi da pošalju tri autorska snimka (kvalitet nije bitan), kao i tekstove tih pesama, i kraću biografiju, uz obavezan kontakt telefon predstavnika grupe, na adresu: konkurs@balkanrock.com

Konkurs je otvoren do 25. avgusta 2022. godine.

Tri najbolja mlada benda sa konkursa takmičiće se u četvrtak, 15. septembra na Balkanrock festivalu za glavnu nagradu – vaučer za snimanje u profesionalnom studiju.

Inače, ceo koncert biće sniman profesionalnom audio opremom tako da će svi učesnici audio snimke svojih nastupa dobiti gratis.

Pored mladih bendova, u revijalnom delu nastupiće pobednici ranijih izdanja Balkanrock festivala, bendovi Dexter i Opposite Way. Iste večeri, kao specijalni gosti nastupiće alternative rock/metal bend Stain iz Beograda.

Najnovije vesti

Izdvajamo