fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Balkanrock drži čas! - Radionica muzičkog novinarstva

Balkanrock drži čas! – Radionica muzičkog novinarstva

U okviru izložbe fotografija, a nakon obeležavanja dvanaest godina rada regionalnog muzičkog portala Balkanrock, 19. januara u 17 h u beogradskom klubu Polet će biti organizovana radionica muzičkog novinarstva.

Radionica ima za cilj da edukuje svoje polaznike u pisanom i govornom obliku i da ih uputi u novinske forme i novinarske veštine. Otvorenog je tipa i očekujemo sve one koji su završili ili su na završnim godinama novinarstva, jezika i književnosti, ali i sve druge zainteresovane da popune formular za prijavu na sledećem linku https://goo.gl/forms/1JplNghZGAGId0F43. Broj prijava je ograničen. Po završetku radionice, polaznici će moći uživati u još jednoj Balkanrock žurci.

Kroz radionicu, sa polaznicima će se podeliti i deo iskustva predavača, a potom će imati i priliku da individualno ili u grupama diskutuju o svojoj omiljenoj temi – muzici. Cilj je upoznavanje sa opisom posla muzičkog novinarstva: vladanje teorijom, pravilno dolaženje do novina u muzičkom svetu i njihovo predstavljanje na što interesantniji i originalniji način.

Ova radionica biće korisna i onima koji možda ne žele da se bave nužno muzičkim novinarstvom, ali žele da čuju nešto više o veštinama pisanja, umeću usmerenog korišćenja svojih čula na terenu i iskustvima naših predavača.

Predavači:

  1. Mladen Milošević – dipl. novinar; radi u Radio Beogradu 2, urednik sajta Balkanrock;
  2. Miloš Cvetković – dipl. prof. jezika i književnosti; radio u Svetu kompjutera, sarađivao sa Politikom, fotograf, novinar i kolumnista sajta Balkanrock;
  3. Jovana Cvetković – dipl. prof. jezika i književnosti; sarađivala i sarađuje sa RTS-om, Ilustrovanom politikom, Politikom i Balkanrockom kao novinar i lektor.

Sa velikim nestrpljenjem vas očekujemo na prvoj radionici muzičkog novinarstva Balkanrocka, a ko bude bio dovoljno aktivan, upućen u dešavanja na regionalnoj i svetskoj muzičkoj sceni i zainteresovan za dalju saradnju, može postati i deo naše velike Balkanrock ekipe. Svi mladi novinari, lingvisti, književnici i ljubitelji muzike mogu se prijaviti za učestvovanje na radionici popunjavanjem formulara na sledećem linku https://goo.gl/forms/1JplNghZGAGId0F43. Nakon toga, očekuje ih još jedna Balkanrock žurka i druženje sa članovima redakcije.

Prijave preko linka: https://goo.gl/forms/1JplNghZGAGId0F43

Napomena: broj prijava je ograničen!