-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBajagi dodeljena nagrada za životno delo

Bajagi dodeljena nagrada za životno delo

Bajaga i Instruktori Štark Arena Beograd

Momčilu Bajagiću je u utorak 27. oktobra, u prostorijama Udruženja kompozitora Srbije u Beogradu, uručena nagrada „Darko Kraljić“ za muzičko stvaralaštvo – životno delo u domenu popularne muzike za 2019. godinu. Priznanje je Bajagi dodelio Srđan Marjanović, predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike. Svečanost je održana u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, uz organičen broj gostiju i poštovanje propisanih mera.

Da nagrada pripadne proslavljenom rokeru, jednoglasno je odlučio stručni žiri, čiji su članovi, uz predsednika Radoslava Graića, kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović. Bajaga se, na taj način, pridružio prethodnim dobitnicima tradicionalne nagrade – Korneliju Kovaču, Vojkanu Borisavljeviću i Zoranu Simjanoviću.

Primivši nagradu od Srđana Marjanovića, Momčilo Bajagić je izjavio: – Izuzetna mi je čast što sam u prilici da govorim o nagradi koja nosi ime Darka Kraljića. Posebno mi je značajno što je priznanje esnafsko, od kompozitora. Ne znam da li postoji značajnija nagrada koju sam primio u životu.

Bajaga je, zajedno sa kolegom iz benda, Sašom Loknerom koji je seo za klavir, počastio prisutne svedenim verzijama neprolaznih balada „Od kada tebe volim“, „Zmaj od noćaja“ i „Zažmuri“, a zatim je na video-bimu prikazan deo jednog od četiri koncerta koje su Bajaga i „Instruktori“ održali krajem prošle godine, sa horom i orkestrom u beogradskom Sava centru.

Najnovije vesti

Izdvajamo